Nu har jag varit på röntgen i Halmstad och tagit blodprov i Borås. På måndag väntar cykeltestet. Då får jag troligtvis lite mer inblick i mitt ojämna blodtryck. Förhoppningsvis kan jag då även hitta en belastningsgräns så att jag kan börja träna. En belastningsgräns skulle innebära en belastning där övertrycket i överkroppen inte innebär någon fara. Med hjälp av den begränsningen kan jag beräkna puls och säkerhetsmarginal så att jag kan börja träna igen.
Något svar på röntgen eller blodprov har jag ännu inte fått. Men att de lät mig gå hem från röntgen är positivt i sig. Om de direkt hade sett något allvarligt fel i aortan hade de förhoppningsvis sagt till direkt.

Jag har även kommit betydligt närmre ett avtal med ytterligare en ny sponsor. Det ser bra ut inför nästa säsong. För det blir en nästa säsong. På ett eller annat vis. Det är jag övertygad om. Sponsorerna också. Och om det av någon anledning inte skulle bli något så får de tillbaka allt de gett. I så fall har de sponsrat mig gratis  fram tills jag tvingas dra mig ur.

Nästa vecka ska jag lansera ett nygammalt projekt. Jag tror att jag är klar på måndag. Men eftersom jag inte vet till 100% säkerhet vad jag håller på med kan det ta några dagar till. Det ska bli riktigt kul! Faktum är att det är ett ganska stort projekt som tagit mycket tid. Men jag trivs verkligen med tanken på vad det innebär.

På lördag åker jag tillbaka till Mallorca igen. Jag hoppas verkligen kunna träna ordentligt igen. Mallorca är som ett nöjesfält för en idrottare. Att inte kunna träna där är som att gå runt på Liseberg utan åkband. Förhoppningsvis kan jag köra längre och lågintensiva pass. Även om jag trivs riktigt bra med att cykla länge blir det nog ändå mest tid i vattnet. Jag kommer inte att få ut särskilt mycket av en massa ”mil i benen” på cykeln. Däremot kan jag troligtvis simträna utan att belasta mig hårt och samtidigt få ut bra resultat. Ju sämre man är på någonting, desto mer genomtänkt måste man träna. Det är därför så många hamnar på platåer. De har blivit bättre av något som inte är optimalt. När de sedan är riktigt bra räcker inte dåligt strukturerad träning för att fortsätta utvecklas.

Andreas Lindén Axa Sports Club Mallorca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.