Igår landade jag i Palma efter en halvdag på resande fot. Här har vi det varmt och ljust. Solen skiner och det är säkerligen 15 grader varmare än i Sverige. Havet har jag ännu inte känt på. Jag ska mäta temperaturen och testsimma i veckan. Det bör fortfarande vara över 15 grader i vattnet. Havstemperaturen i norr kan vara ännu något högre.

Jag cyklade en sväng nu på dagen för att känna på benen och cykeln. Det var ett bra tag sedan jag körde ett cykelpass nu. Men kroppen var ändå okej. Och bättre ska den bli.

Canyon Aeroad

 

Klimatet här på Mallorca är bra under vintern. I oktober är det oftast kring 25 grader i både luft och vatten. Några regnskurar kommer men pågår sällan längre än en timme. I november är det några grader kallare än i oktober, i två veckor. Resterande veckor (oftast i slutet av november) är sämre. Jag brukar säga att vintern kommer i två omgångar till Mallorca. Båda gångerna blir det under 12 grader och regnar mycket och länge. De båda vintrarna håller i sig i 10-20 dagar. Den första vintern kommer under november.

andreas-linden-cykeln-december
I december och januari är det bättre väder på Mallorca. Dagstemperaturen är ofta strax över 15 grader. Ibland upp mot 20 grader och ibland ner mot 12 grader. Det är dock oftast stadigt och soligt.
I februari kommer den andra vintern. Oftast blir de första två veckor sämre med regn och kyla. Denna ”vinter” är oftast något sämre än ”novembervintern”. Resten av våren blir det bara varmare och varmare.

Snö Mallorca

Uppe i bergen är vädret annorlunda. Det kan komma snö under samtliga vintermånader på de högsta topparna.

 

Det verkar för övrigt som att reglerna för elektronik har ändrats på flyg inom Europa. Tidigare fanns en regel om att all elektronik skulle vara avslagen vid start och landning. Nu har en ny lag tillkommit som säger att elektronik får vara igång vid start och landning förutsatt att den är i ”flight mode”. Den vanliga talarrösten som berättade att allt är föbjudet på flygplan avbröts av flygvärdinnan som berättade om de nya reglerna. SAS från GBG till Kph informerade om det men SAS från Kph till Palma nämnde det inte. Men de blev heller inte sura när jag hade datorn igång.
För mig som flyger ofta är denna regeländring välkommen. Det blir ibland en timmes dötid i start och landning. Numera är jag inte tvingad att lyssna på alla skrikande barn och burdusa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.