Jag har gjort en enkel träningsplan för denna veckan. Tyvärr kan jag inte träna så som jag vill. Min höft hämmar löpningen ordentligt men jag ska testa att köra igång med intervaller på löpband under veckan. Vad gäller simning håller jag på att trappa upp farten igen för att få tillbaka den kapacitet jag hade innan uppehållet i nov/dec. Likadant gör jag med cyklingen. Jag har dock inga större problem att komma igång på cykeln. Några långa pass till och jag har koll på rörelsemönstret igen.

Vanligtvis tränar jag inte så här långa cykelpass i januari. Inte heller tränar jag så här lite och lågintensivt. Om 2-3 veckor räknar jag med att vara igång ordentligt igen. Förhoppningsvis har problemen i höften släppt då så att jag kan springa ordentligt. Om inte problemen släpper kan jag åtminstone bygga upp en bra grundfysik tills vidare. När jag väl är hel igen kan jag då förvalta träningen även till specifik löpning. Jag kommer sakna vanan och tekniken. Men det bygger jag upp snabbt.

Magaluf Arena Löpning, Andreas Lindén

Måndag

FM

 • 4h cykling i medelfart

EM

 • 45 min simning med fokus på teknik/återhämtning

Tisdag

FM

 • Löpbandsintervaller 2×4 min, 9% lutning
 • 30 min simning, teknik/återhämtning
 • Rehabträning

Onsdag

Vila

Torsdag

FM

 • 60 min cykel innan frukost
 • 4000m simning, Insim med 1000m medley + 600m arm (paddel – dolme – ankle strap), serie 10×100 2ggr, avsim 400m
 • Rehabträning

Fredag

FM

 • Löpbandsintervaller 4×4 min, 9% lutning
 • Rehabträning

Lördag

FM

 • Simning 2000m, insim 600m medley + 400m arm (paddel – dolme – ankle strap), serie 5x50m max starttid 1min x2 + 5x50m ankle strap, starttid 1 min.
 • Långa cykelintervaller i backe 4×6-15 min

Söndag

FM

 • Simning 3000m
 • 4h cykeldistans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.