#6 Palmas strandpromenad

Efter att jag funderat i många månader på vilken ort som var bäst lämpad för min träningsbas föll valet på Palma. En av de största fördelarna med Palma är dess långa strandpromenad. Från hamnen i väst till småbåtshamnen i öst finns en två mil lång varierande strandpromenad. Större delen av strandpromenaden bjuder på pannkaksplatt löpning. Då de flesta av mina tävlingar består av en avslutande platt löpning lämpar sig strandpromenaden perfekt till alla löppass. Det är väldigt sällan jag väljer att springa i någon av de kuperade parkerna eller någon vandringsled i bergen.

Löpning Palma de Mallorca

Löpning Palma de Mallorca

Löpning Palma de Mallorca

Löpning Playa de Palma, Mallorca

Löpning Playa de Palma, mallorca

Cykling på PLaya de Palma, Mallorca

Andreas Lindén cykel Playa de Palma, Mallorca

playadepalma_mars

Karta Playa de Palma

#7 Tramuntanabergen

Visserligen går det utmärkt att cykla i Tramuntanabergen. Men nu tänker jag framförallt på löpning och vandring. Det är till fots man kan ta sig till de allra häftigaste platserna. Jag älskar att springa runt Cuber, den stora bergssjön som står för Mallorcas vattenreservoar. Där är det alltid svalt, friskt och tomt.

valldemossa-deia-april1

deia-muleta2

deia-muleta5

deia-muleta6

deia-muleta8

vandring mallorca

vandring mallorca

vandring mallorca

Tramuntana karta

#8 Soller

Soller och Port de Soller är för mig en samlad favorit. Om jag inte varit idrottare och haft en träningsbas i Palma hade jag varit författare med en skrivarlya i Soller. Lugnet och stillheten är total. Men på något sätt känns inte staden sömnig. När jag är i Soller känns den rofyllda och lugna livsstilen självklar. Staden och hamnstaden omges av berg. Det krävs minst 600 höjdmeter för att cykla ut ur dalen.

Här tränar långa intervaller i backe på cykeln. Ibland simmar jag i Port de Soller. Här är vattnet varmare än på resten av ön. Det passar perfekt till den tid på året då det egentligen är lite för svalt för att simma i öppet vatten.

portdesoller

Port de soller, Mallorca

Ida, soller okt 2013

Karta Soller

#9 Portocolom

På Mallorcas östra kust ligger en fantastiskt vacker by alldeles intill havet. Längst ut på vikens norra udde ligger byns berömda fyr. Till Portocolom åker jag för att träna inför den stora internationella triathlontävlingen Portocolom International Triathlon. Det är en bra tävling som förra året lockade bra triathleter. Tidigare tillhörde tävlingen Tristar Events. Därav den speciella distansen 1km simning, 100km cykel och 10 km löpning. Det är egentligen en tävling som passar mig utmärkt. Men här har jag gjort mina två sämsta prestationer under de senaste två åren.

prerace_portocolom_2013_2

prerace_portocolom_2013_4

prerace_portocolom_2013-3

prerace_portocolom_2013

Karta Portocolom

#10 Velodromen i Ses Salines

I en liten by på Mallorca sydöstra sida finns en övergiven velodrom. Jag har cyklat där ett par gånger och testat lite olika pass. Långa intervaller mellan 8-15 min passar perfekt att träna här. Kör jag kortare intervaller får jag problem med att hålla mig kvar på banan då kurvorna inte är tillräckligt branta för farter över 43-44 km/h.

Velodromträning på Mallorca

Velodrom Ses Salines Mallorca

Velodromträning Ses Salines Mallorca

Velodrom Ses Salines, Mallorca

Velodrom Ses Salines Andreas Lindén

Velodrom Ses Salines, Mallorca

Karta Ses Salines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.