Jag har länge planerat och funderat på kommande säsongs VM i duathlon på ITU’s distans. Det var tidigt förra sommaren (eller kanske våren) som jag fick reda på att duathlon-VM 2014 skulle gå i Spanien i slutet av september. Duathlon passar mig väldigt bra och jag hade kunnat lyfta fram löpningen ytterligare några steg i jakten. Igår försökte jag ta reda på lite mer info om banorna. Då visade det sig att de valt att flytta VM från hösten till våren. Ändringen gjordes inte direkt nyligen men jag har inte haft en tanke på att kontrollera då och då för att se om tävlingen flyttas.

Duathlon Binissalem Mallorca, Andreas Lindén

Jag tävlar mycket i duathlon men något VM blir det troligast inte i år.

VM i duathlon var tänkt att bli mitt huvudmål för säsongen. Nu lutar det istället åt att bli tre stycken Challenge-tävlingar som blir mina huvudmål. Jag har valt de mest kuperade och knixiga halv-IM banorna i Europa.

  • IM 70.3 Mallorca, 10 maj
  • Half Challenge Barcelona, 18 maj
  • IM 70.3 Zürich, 1 juni
  • Half Challenge Walchsee, 31 augusti
  • IM 70.3 Lanzarote, 20 september
  • Half Challenge Paguera, 18 oktober

Det finns ingen större anledning för mig att harva runt på platta cykelbanor. Mina problem med domningar i benen gör att jag inte kan göra mig själv rättvisa på sådana typer av tävlingar. Backar gör att jag oftast kan hålla domningarna under kontroll.

Serpentin Mallorca Andreas Lindén Canyon Speedmax

Tekniska banor med många höjdmeter måste vara min prioritet under säsongen.

Mitt mål är att placera mig i topp 5 två gånger under säsongen. Störst möjlighet för det har jag under mina tre sista tävlingar. Lanzarote och Walchsee är kuperade och riktigt hårda. De passar mig bra samtidigt som motståndet inte kommer bestå av 8/10 från den absoluta världstoppen. Under de första två tävlingarna lär jag få möta många av de absolut bästa triathleterna i världen. Jag kan där bara fokusera på att minimera avståndet.

Jag väljer att köra allt mer Challenge-tävlingar istället för Ironman-tävlingar då jag är lite besviken på att organisationen Ironman har så låga prispengar och dåliga villkor. För att kvala till VM i halv Ironman måste man antingen vara fantastiskt eller också ha råd att åka till någon annan kontinent för att tävla. Halv-IM tävlingarna i Europa är det absolut hårdast konkurrens på. Jorden runt-resan jag ska göra för att kvala får jag göra ett annat år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.