Äntligen har jag kommit igång igen efter att jag varit sjuk hur länge som helst. Troligtvis har jag haft först akut bronkit och sedan lunginflammation. Jag har haft bättre försäsonger.

I fredags körde jag mitt första pass på länge då jag cyklade 27 km på en timme. Det gick långsamt och pulsen var låg. Precis som planerat. Därefter var jag trött hela dagen. Normalt kör jag sådana pass innan frukost. Därefter tränar jag två gånger till. Ett så lätt cykelpass ska egentligen bara göra mig piggare. För att vara på den säkra sidan vilade jag i lördags.

Taktiken nu i början är att att jag ska träna och vila varannan dag. Idag har jag vilat efter gårdagens löppass. Jag sprang 4 kilometer i lugnt tempo med låg puls. Som mest hade jag 150 slag/min. Allt för att inte öppna för hårt. Simningen får vänta några dagar till. Jag satsar på att komma igång på cykeln till att börja med.

Våren har kommit till Mallorca. Vi har haft 20-22 grader i helgen. Det finns få saker som slår att kunna öppna terrassdörrarna och släppa in värmen.

Det känns skönt att vara igång igen. Jag är sjukt dålig. Men hellre det än bara sjuk. Fokus nu ligger på att komma igång med träningen. För motivationens skull lägger jag nog in någon cykeltävling i programmet om några veckor. Jag vet att jag kommer vara riktigt bra den här säsongen också, bättre än förra, trots sjukdomar och motgångar.

Löpning Palma de Mallorca, Lindén Salming

Ida Andreas Palma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.