Äntligen är jag klar med planeringen för Trail Running Camp Mallorca. Det är ett läger jag har funderat på väldigt länge och som är helt unikt för mig och Ida, Mallorca Training Camp. Datumen blir 21 oktober till  25 oktober. Priset blir så lågt som 5900 kr, med flyg!

Löpningen i Tramuntana
Under Trail Running Camp kommer vi att springa mellan olika vandrarhem i bergen och byarna som ligger i bergskedjan. Jag tar med löparna längs tekniska och utmanande vandringsleder under etapperna. Ida tar med allas väskor och åker bil mellan destinationerna. Det enda vi löpare har med oss är vatten och energi. Jag kommer att springa med en ”Camelbak” på ryggen med 2-3 liter vatten och/eller sportdryck.

Terrängen är rejält teknisk och stundtals mycket kuperad. Men det är precis så riktig terränglöpning ska vara. När jag själv springer dessa leder snittar jag runt 8km/h inkl. fotografering, utsiktsnjutning och getklappning. Motsvarande hastighet på plan mark skulle vara mellan 12-16km/h. Så snabbt kommer vi inte att springa. Jag räknar med att vår fart kommer att motsvara runt 10km/h på plan mark. Det är långt och flera dagar. Utmaningen blir distansen och terrängen, inte hastigheten.

muleta-view2
I fjol vandrade Ida med en större grupp över bergen. På bilden har de precis passerat Refugi Muleta (där vi kommer bo en natt) och lämnat stigen. Vyn är över Port de Soller.

Etapperna kommer att vara mellan 8-20 km långa under fem dagar. Den kortaste etappen är den tuffaste. Inte på grund av någon uppförsbacke utan på grund av en oförglömlig nerförsbacke på slutet.
Under de andra etapperna kommer vi att springa (försöka) uppför berg, åka båt, bada i bortglömda vikar, dricka vatten ur källor i bergen och hälsa på eremiten vid Archedukes stig.

Archedukes Trail
Archedukes Trail

Löpningen sker på förmiddagen fram till lunch. Därefter kommer vi att återhämta oss och bada. För den som har energi kvar går det att hitta på aktiviteter. Jag kommer att simma något pass de flesta dagar då havet aldrig är långt ifrån.

Boendet och klimatet
I och med att vi bor på vandrarhem blir lägren riktigt prisvärda. Vandrarhemmen är rustika stenhus som endast ligger där de ligger för att de alltid legat där.
Klimatet på Mallorca är som bäst i oktober. Det är inte för varmt men ändå aldrig för kallt. Förmiddagarna, då vi springer, är vanligtivs 20-25 grader.  Eftermiddagarna är som varmast vid 16-tiden. Då kan det bli över 25 grader. På kvällen hänger värmen i, särskilt i bergsbyarna, och det går utmärkt att sitta utomhus till sent på kvällen. Havet är varmt och temperaturen ligger normalt kring 25 grader i oktober.

Pris
Priset för lägret 4 etapper med direktflyg tur och retur från Arlanda är just nu 5100 kr. För samtliga 5 etapper och flyg t o r Köpenhamn kostar det 5900 kr. 

Vi har endast 10 platser till detta läger. Paketpriserna kan även stiga om vi får förändrade flygpriser.

Läs mer om Trail Running Camp Mallorca på Mallorca Training Camp’s hemsida.

Beach, Mallorca, cala tuent
Cala Tuent, den bortglömda stranden
Cala Tuent, min favoritvik bland bergen
Cala Tuent, min favoritvik bland bergen. Vi kommer att ta båten härifrån till vårt boende.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.