Mallorca verkar inte ha särskilt stora problem med brottslighet. Jag har råkat ut för två stölder under de åren jag varit här. Den första gången fick jag min Ipod stulen ur skåpet i simhallen i Calvia. Förra sommaren fick jag mina marathonshorts (såna där man inte har kalsonger i!) och ett linne stulet i simhallen. Ipoden kostade kanske 500 kr och kläderna max 100 kr. Det gjorde mig inte så mycket.
Idag när jag kom ut i bilen märke jag att något var fel. Den var öppen och istället för bilstereon fanns ett svart hål. Alla parkeringspengarna var också borta. Stereon kostade 400 kr i butik. Max 15 euro på andrahandsmarknaden. Växelpengarna var max 2 euro fördelat på 1, 2 och 5-centare. I de flesta butiker blir de bara sura om man försöker betala med något sådant. Till och med tiggarna blir griniga om de får så små mynt.

Och ja, stereon låg gömd. Men förmodligen förstod tjuven att det inte var svårare än att titta i handskfacket eller under sätet för att hitta den. Vi har dock haft problem med låset tidigare. Om det gjorde det lättare att lirka upp låset eller inte, vet jag ej. Men jag tror inte att det är så svårt att ta sig in i en 15 år gammal rishög.

För säkerhets skull kollade Ida så att de inte hade stulit bilbatteriet, eller hela motorn.

Efter att ha suckat lite för stereon och skrattat åt tjuven åkte jag och Ida iväg till norra sidan av ön för att se oss omkring. Vi håller snart ett träningsläger för triathlon och cykling i Alcudia. Dessutom planerar vi mer inför vårt Mallorca Runt-läger som troligtvis blir av våren 2015.

arta-andreas2

arta-andreas

arta-andreas-borgen

Till en helt annan sak. I höst ska jag köra Half Challenge Paguera här på Mallorca. Igår spred någon (jag?) ett rykte om att Chris McCormack kanske ska vara med. Idag lade arrangören upp ett videoklipp där Mccormack rekommenderar alla triathleter att åka till Peguera* här på Mallorca i höst för att deltaga i Challenge Paguera.

Hur mycket konkurrenter vi blir återstår att se. Jag är nöjd om jag är inom en kvart efter Mccormack som bland annat vunnit Hawaii Ironman två gånger och har flest Ironmantävlingar under 8 timmar. Under vintern har Chris Mccormack utmanat Lance Armstrong i ett man mot man-race över Ironmandistans. Eftersom Lance inte får tävla i officiella arrangemang blir utmaningen endast aktuell som en privat organiserad duell. Bara Mccormack skulle få för sig något sådant. Vad jag har hört är han speciell. Väldigt speciell.

Mccormack

*Det heter Paguera på vissa delar av ön och Peguera på andra delar av ön. I Peguera heter det både och. Enligt vissa.

Bildbomben nedan sponsras av Ida Carr.

Can-picafort1

can-picafort-boats

 

mandelblom

fika-son-serra

arta-utsikt

arta-sol

arta-sign

arta-borgen

2 Comments

  • Speciell på vilket sätt, sägs det? Alla sidor som kan göra en till en bättre idrottare känns intressanta! :)

    • Mccormack sägs vara speciell på det vis att han aldrig lämnar en debatt och att han alltid söker sig till diskussionens och händelsernas centrum. Han ska alltid säga sitt om allt. Om det är av öppenhet eller girighet låter jag vara osagt. Jag vet inte. Tyvärr har jag aldrig träffat honom och än mindre pratat med honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.