Årets andra triathlonseger och definitivt bästa tävling idag i Skoda Triathlon Series Palma de Mallorca. Efter ett par riktigt misslyckade tävlingar fick jag äntligen till det i hettan framför katedralen.

Jag simmade bra och tappade endast 1,5min på täten. Det är 1 min mindre än jag tappade i Port d’Andratx tidigare i år. Mina första 200m var riktigt bra. Dock är det ungefär så länge som jag orkar hålla riktigt bra tempo. Därefter kroknar jag lite. Men jag höll ändå ihop det bra och var inom intagligt avstånd.

Skoda Triathlon Series Palma Swim
Skoda Triathlon Series Palma Swim

Jag är längst till vänster på denna bild. Det är jag som syns bäst av simmarna till vänster. Min arm är 90 grader böjd. Mest av allt är jag nöjd att jag lyckades identifiera mig själv på min simstil.

Växlingen till cyklingen gick lugnt. Jag kände att jag inte hade någon större brådska. När jag hoppade upp på cykeln plockade jag in man efter man i en rasande fart. Jag snittade 370w och ca 46km/h första 5min. Därefter tog jag det lite lugnare. Totalt snittade jag 43km/h (inkl. växlingar) och hade 340w i snitteffekt. Mitt mål var 350w men jag hade aldrig så bråttom någon gång. Dessutom fick jag attackera ifrån några av de andra jagande grupperna. Vid attackerna var jag uppe i över 1000w och runt 55km/h. Innan attackerna tappade jag dock både fart och snitteffekt. Jag var tvungen att vara lite taktisk också.
43km/h i snitt är det bästa jag gjort på en linjecykel. Att jag gjorde det helt solo var riktigt starkt.

Ut på löpningen var jag trea. De sista två som jag jagat ikapp hade jag valt att inte försöka attackera ifrån innan växlingen. Istället satsade jag på en riktigt snabb löpning. Mitt mål var att springa under 17 min. Tyvärr missade jag det med 45 sekunder. Jag hade bra fart i benen men värmen satte gränsen lägre än jag hade hoppats på. Visst klarade jag värmen förhållandevis bra och sprang ifrån alla konkurrenter rejält. Men jag kände verkligen att jag var på gränsen till att explodera i värmen. Det är en intressant tröskel som jag lärt mig att ligga strax under. Till skillnad från mjölksyra och annat gött är värmetröskeln obehaglig.

Skoda Triathlon Series Palma de Mallorca - Andreas Lindén

Helt klart den snyggaste tävlingen jag kört. Framför katedralen. Cykling på en helt avstäng Paseo Maritimo (vägen mellan hamnen och Anima Beach). Och löpning längs strandpromenaden mellan katedralen och Portixol. Dessutom ruggigt mycket folk på plats.

Tvåa blev Omar Tayara. Han kunde utmana mig ut till vändpunkten på löpningen. Därefter förmådde jag att öka tempot sista 2,5km. Jag kunde hålla bra fart över mållinjen. Men jag förmådde mig inte att spurta. Då hade jag passerat den där värmetröskeln. Och det brukar bli sådär jobbigt efteråt.

Jag är egentligen inte motiverad till säsongsvila nu. Troligtvis tar jag en vecka ledigt. Sedan börjar jag träna igen. Eventuellt kan jag börja tävla redan i oktober igen. Sedan går det tävlingar hela året. Framförallt ska jag försöka köra några löptävlingar. Jag vill springa 3km under 9 min och 5km under 16min. När det blir lite svalare och jag fått lite fler löppass i kroppen är det långt ifrån omöjligt.

Skoda Triathlon Series Palma de Mallorca - Andreas Lindén

Jag springer i mål som segrare och plockar samtidigt in en motionär som startade i den olympiska distansen 1,5h tidigare.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

4 Comments

  • Grattis! Det förtjänar du. Du tror inte att lite längre vila kan vara bra? Att börja tävla redan i oktober känns väldigt ambitiöst om du ska vara i toppform kanske i maj. Men du kanske kör det som träningstävlingar?

    • Tack! Jag kommer köra tävlingar i oktober som träningstävlingar. Dels för att jag vill ha någon form av måttstock på hur jag utvecklas men även för att hela tiden ha bra motivation för att träna inför nästa säsong redan i september.

      Längre vila hade kanske kunnat vara vettigt. Men inte i år. Jag har inte kunnat träna särskilt hårt förrän väldigt sent in på säsongen. Istället lär jag ta det lite lugnare en period kring jul/nyår.

      Återigen bra poäng! Du förtydligar och ifrågasätter sådant som kan verka underligt. Om jag varit politiker hade du fått vara min rådgivare. Eller tvärtom ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.