Jag gillar rutiner. Dessvärre tröttnar jag på dem väldigt snabbt. Träna är enkelt. Jag ser variationen och utvecklingen. Men vad gäller allt annat gillar jag inte fasta tider, planering och kalendrar. Jag gör det mesta flexibelt. Jag vet vad jag behöver göra men gör det bara när jag är motiverad. Just nu håller jag på att lägga bort saker, som jag aldrig är motiverad till, på andra som gör det bättre och effektivare än jag.

Som idrottare är man mer eller mindre entreprenör. Det krävs för att gå runt. Jag är mer entreprenör. Från början innebar det att jag gjorde det mesta själv. Räknade, planerade, utförde och räknade. Nu ser jag till att göra det jag är bra på. Lyckligtvis finns det andra som är väldigt bra på det jag inte är bra på. Istället för att säga nej till roliga saker som jag inte hinner med, t.ex. löparläger i höst och att hjälpa andra mot deras mål, säger jag nej till tråkiga saker, t.ex. bokföring, fönsterputs och biltvätt.

Jag har börjat träna igen inför 2015. Det går riktigt bra. Oktobers mål med cyklingen är uppnått redan. Jag får hitta ett nytt. När temperaturen sjönk från 32 till 25 grader ökade effekten rejält. Det hade jag dumt nog inte tänkt på.

andreas-portocolom-hidden-beach

Framöver kommer jag att trappa upp löpningen under 2 månader. Jag behöver kunna springa oftare och längre än jag klarat av under säsongen. Tyvärr startade jag säsongen helt utan grundträning med en skadad höft. Därför har jag knappt sprungit ett enda pass över 8km. Visserligen har jag kunnat springa riktigt fort emellanåt. Men att slippa vila 2 dagar mellan varje löppass, och alltid behöva känna efter så noga, vill jag gärna slippa nästa säsong.

Min fokus ligger på simningen. Tyvärr håller utomhus-50an stängt eftersom det regnar. Jag ogillar regn och kyla. Men när det regnar och är 26 grader varmt bryr jag mig inte det minsta. När jag inte fryser kan inte någon annan frysa heller.
Bra anläggningar finns det gott om i Palma. Här finns fyra 50-metersbassänger. Två av dem är utomhus och har öppet mellan 1 april-1 november. (Den ena har dock bara öppet för universitetselever som aldrig är där.) Trots att det är tillräckligt varmt för att driva dem året om. Det skulle dessutom locka mängder av simklubbar som vill åka på träningsläger. De båda inomhus-50:orna är uppdelade i 25st 25m-banor året om, trots att det finns 5 andra 25m-bassänger i Palma.

Dusch alidbergsbadet

Jag har själv planerat olika simläger och fått förfrågningar. Men jag har inte vågat fullfölja dem då jag inte litar på att de statliga anläggningarna håller öppet när de lovar. De har nämligen inte hållit öppet som utlovat hittills. Flexibiliteten är 0% och det finns ingen att skälla på. Alla skyller på varandra. Och på regnet. Och på gårdagens åska. Jag har blivit uppfiskad ur utomhusbassängen mer än en gång efter att ha smugit runt bakvägen och hoppat i en tom olympisk, varm bassäng utan linor.

Palma har galet bra anläggningar. Men jag är väldigt tveksam till hur de drivs. Det är så det går när någon med för lite elitidrott i sig får bestämma för mycket.

Veckans bästa är ändå Födelsedagsbacken. 300w i snitteffekt och 9,0km/h i snitthastighet. Brant? Jo, tack.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.