Igår fick jag besök av min vän Fredrik. Precis som jag är han hemma i Sverige några veckor under jul/nyår. Annars är han baserad i Zürich, Schweiz. Jag lärde känna Fredrik i Zürich 2013 när vi båda skulle köra Ironman 70.3 Rappersville. Utan att känna varandra närmre beslutade vi oss för att hjälpa varandra. Jag fick bo hos Fredrik i samband med tävlingen i utbyte mot att Fredrik skulle få bo hos mig under kommande tävlingar på Mallorca. Vi gjorde båda riktigt bra insatser. Fredrik höll täten i sin AG (på ungefär samma tid som jag hade) och jag låg på femte plats i proffsklassen när tävlingen bröts pga jordskred.

Innan Zürich 70.3 - Andreas Lindén och Fredrik Bäckström

 

Vi blev av med våra livs bästa placeringar (so far..) och kunde inte skörda någon framgång. Istället fick vi en riktigt stark vänskap med oss hem.

Idag var jag ute och sprang med Ida. Jag ville bara ha lite aktivitet i benen och mjuka upp kroppen innan simningen. Ida skulle köra veckans hårdaste pass. Det är en lämplig kombination.
Vi körde även lite styrketräning på styrkeanläggningen vid Kypesjön. Borås Stad m.fl. har gjort ett riktigt bra jobb där. Nu finns det redskap för att göra chins, dips, marklyft, knäböj, bänkpress, dips, drag etc. Med lite fantasi blir det ännu mer. En enkel komplettering och troligtvis en billig sådan. Men det är EXAKT det folk behöver. Lägg till lite kunskap och vem som helst kan styrketräna bra där. För min del krävs kanske lite mer för att optimera. Men för 95% av befolkningen är det tillräckligt.

Chins Kypesjön dec 2014

 

För att kunna göra relativt belastande knäböj fick Ida sätta sig på stången. Blev fortfarande lite för lätt. Min bror kommer hem från Sälen imorgon. Då får han följa med som extravikt.

Andreas Lindén, Kypesjön Borås

Imorgon blir det en längre cykeltur, lite löpning och fotografering med Ida.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.