Jag är hemma i Sverige igen sedan någon vecka tillbaka. De senaste dagarna har jag varit i Helsingborg med Ida. Förutom julmat har det blivit en hel del löpning. Någon cykel hade jag inte med mig och simhallen hade julstängt ett par dagar. Löpningen har dock gått allt bättre. Inte så snabbt som jag hade hoppats på. Men det har känts bra emellanåt. Jag kan springa långt och halvsnabbt. 15km på 60min är inga problem. Det går relativt lätt. Likadant går 2km riktigt bra. Jag kan hålla ner mot 3:00-3:10min/km under så korta distanser. Även när jag springer 2x2km kan jag hålla det tempot. Men 3x2km fungerar inte. Då får jag ont.

Vad jag hade tänkt att träna går halvbra. Det blev lite omplanering pga sent flyg, tidig resdag, julstängt, trasig cykel etc. Resultatet har blivit mer löpning. Väldigt mycket mer löpning och mindre av allt annat. Nu blir det dock mycket mer simning istället. Fortfarande relativt lite cykling och ännu mer löpning. Frågan är om jag lyckas springa så intensivt som jag hoppats.

Andreas träningsschema dec-jan 2014

Schemat ovan är gjort i samma mall som jag utformar mina träningsscheman till träningsklienter. Skillnaden är att jag inte har med ”typ av dag” eller anteckningsrad 4. I övrigt är det i princip identiskt. Nya pass varje dag med en detaljerad plan för kommande månad. Jag har några platser tillgängliga för nya coachingklienter. Antingen med start mellan 3-7 januari eller med start mellan 15 januari till 10 februari. Vad det innebär kan du läsa mer om här.

Palma är överlägset rent träningsmässigt. Inte för simning men för löpning/cykling. Egentligen skulle jag dock vilja stanna i Sverige något längre än till den 10 januari. Det vore toppen att simma riktigt mycket här i 10-20 dagar innan jag åker tillbaka. I Borås Simarena är jag nästan alltid själv i en 50m-bana. Det är jag inte riktigt på Mallorca. För optimal simning där måste jag åka iväg i bil för att simma, och då bara i en 25m-bana. Det går att cykla till simhallen, men det tar 30min och sker med livet som insats. En egen bana kan jag lyckas få ibland. Men oftast inte.

date-portixol-dec-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.