Min tanke från början var att åka iväg på en tävlingsturné till Frankrike och Schweiz. Planen var att jag och Ida just nu skulle vara i Montpellier. Det hade varit riktigt kul förstås. Men det hade inte varit optimalt.

För två veckor sedan fick jag igång min löpning. Jag kan springa utan bekymmer. Innan dess var jag inte skadad. Men så fort jag sprang lite mer än pyttelite fick jag känningar i benhinnor, höfter, baksida lår, knän osv. Allt möjligt verkligen.
Jag har med hjälp av Simon och Robin Lindgren utvecklat min löpteknik väldigt mycket. Vi började om från grunden. Jag och Simon spenderade en hel söndag på löpbana och löpband för att få ordning på det. Sedan dess har mycket fokus legat på att jag skall kunna springa vettigt.

Andreas Lindén, löpning magaluf friidrottsarena mallorca

Något internettroll kommenterade att jag springer som en anka. Och det gör jag faktiskt. Gjorde i alla fall. Foto från -13.

Istället för min tävlingsturné kommer jag att köra medeldistans-SM i Jönköping den 25 juli. En riktigt kuperad bana som kanske kan passa mig fint.
Därefter kommer jag att lägga till än mer löpning i schemat och köra Ironman Kalmar den 15 augusti. Mitt mål i Kalmar är att lära mig så mycket som möjligt inför framtiden. Inte om triathlon, där har jag redan bra koll. Men jag vill veta hur min kropp reagerar på en Ironman. Jag kommer därför att samla så mycket erfarenhet och statistik som möjligt från den tävlingen.

Canyon Speedmax Kalmar Ironman

Ironman Kalmar 2013, foto Erik Arenhill.

Jag startade faktiskt Ironman Kalmar även 2013. Men då hade jag på förhand planerat att bryta. Denna gången har jag inga sådana planer. Givetvis bryter jag ifall jag misstänker att kroppen inte kommer hålla. Men jag är rätt säker på att den håller. Och ja, jag hade Vitargo-flaskor. Men innehållet hade jag blandat efter Simons recept till det som idag är Umara Sport.

I höst kör jag Ironman Mallorca. Från början tänkte jag att det skulle vara min testtävling. Men jag börjar se den allt mer som ett mål under slutet av säsongen. Den banan passar mig riktigt bra. Det är min hemmaplan. Det är varmt. Och jag kan cykla riktigt bra där. Men allt kommer att hänga på min löpning. Det kan gå hur som helst även där trots ytterligare 2,5 månaders löpträning.

Just nu är cykelformen helt okej. Jag brukar testa den på mina rullpass. Mitt under passet lägger jag in en intervall i 15min tävlingsfart. Idag resulterade det i 154bpm och 342w i snitt. Det är ruggigt bra för att vara jag och nu. Att jag testar på rullpassen är dels för att jag alltid kör dem på exakt samma runda och dels för att jag då är helt neutral rent träningsmässigt. Jag har en runda på Mallorca för rullpass och en här i Borås. Jag håller tävlingsfart (90km-fart) i 10-15min. Det är inte alls jobbigt för mig. Jag får upp pulsen lite. Men inte mer än vad som fortfarande är positivt för min återhämtning. För att avgöra formen jämför jag pulsen med effekten jag kan trycka. Sedan väger jag även in lite andra aspekter som temperatur och tid på dygnet. Men även sett till detta så var jag riktigt bra idag.

Värden Strava cykel Borås

Eftersom allt har gått åt rätt håll nu så har jag sagt upp mitt entreprenörskap. Jag kommer inte göra någonting förutom att träna och coacha. Det är jag vassast på och har en bra grund. Att utveckla affärsidéer och driva projekt kan jag göra om tio år. Jag har faktiskt sagt nej till både TV4 och Aftonbladet de senaste veckorna. Eller.. Jag har inte ens svarat. Dåligt. Men jag hinner inte svara på alla mail jag får. Det är alldeles för lätt att kontakta folk idag. Jag får mail, meddelanden, DM, PM, kärleksbrev, sms osv. Antingen skriver alla till mig eller också skriver alla till alla alltid.

One Comment

  • Löpning barfota på gräs tycker jag är mycket bra som komplement för att hitta rätt teknik. Stolt hållning, lätt fall framåt, och hög frekvens försöker jag fokusera på. Så mycket handlar ju om att få upp höften så att kraften inte går rätt ned i marken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.