So far.

I alla fall enligt Strava. Tyvärr har jag bara datafiler över de senaste tre årens träning. Men det är också under de åren som jag tränat bra och ordentligt. Jag tror inte att jag kört ett mer utmanande pass än så här. Och då har Strava bara räknat cykelpasset. Jag simmade och sprang också.

Hela passet kördes i och kring Jönköping. Simningen och de första 2h på cykeln körde jag med Erik Holmberg.

  • Total effektiv tid: 6h 5min
  • Total distans: 168,5km
  • Total ineffektiv tid: 7h 20min

Simning i Munksjön, totalt 2500m / 45min

10x200m, fartökning 1-5 två gånger.

Vi simmade fram till bron och tillbaka 10 gånger. Den första var lätt. Andra något mer intensiv. Den tredje med bra tryck. Fjärde i tävlingsfart. Och den femte i nästan maximal fart. Vattnet var varmt och det gick rätt bra att simma.
Simsträckan vi valde var ungefär densamma som början av simningen i kommande helgs SM.

Borås Triathlon, simning Andreas Lindén

Cykling på Vätterchallenge-banan och bonus, totalt 156km / 4:30h

Jag och Erik körde tre varv på SM-banan inför nästa helgs medeldistans-SM i Jönköping. Vi körde några långa intervaller från roten av backen till banans topp. Jag försökte köra dem snabbare och snabbare. Det lyckades jag också bra med. Men jag hade lite tunga ben av all träning de senaste veckorna. Jag hoppades på att hitta min tävlingsfart under passet. Men jag är osäker på var jag ska lägga mig i effekt under loppet. Det är svårt att avgöra hur intensivt jag kan köra vid varvningen inne i stan.

Erik planerade att köra SM i Västerås nu i helgen och drog sig hemåt efter de tre varven. Jag hade planerat 2x30min i IM-fart efter intervallerna. Min första plan var att cykla norrut mot Hjo. Det gick inte. Jag hade ett minne av en idyllisk väg utmed Vättern. Likt den som går mellan Huskvarna och Ödeshög. Det var så jag mindes vägen från när jag körde Superklassikern 2010. Men nu var det 2/1-väg efter Bankeryd. Jag fick 3 bonusmil och vände åt helt andra hållet. Intervallerna körde jag istället på gamla E4:an mot Värnamo. 2x30min där jag lade den första i 280w och den sista i 250w. Den sista blev dock 40min lång. Men jag tog det lite lugnare för att försäkra mig om en bra löpning.

Löpning på Vätterchallenge-banan, totalt 10km / 50min

Efter några kilometer lätt löpning med lite teknikdrills körde jag igång med 5km @3:45min/km följt av ytterligare 2km @3:45min/km med lite lätt jogg däremellan. Det kändes väldigt bra. Så bra att jag blev lite tårögd ett tag av att kunna springa i den farten med den ansträngningen och utan smärta.

Strava har inte lyckats få in de korrekta mellantiderna (laps). Men det är inte helt tokigt i alla fall.

 

Missa inte heller att jag säljer ut varorna i mitt lager för min triathlonshop. 30-60% på nästan allt! Beställ under helgen och få din leverans på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.