Mitt hemliga liv som bröllopstriathlet

 

Mitt hemliga liv som bröllopstriathlet

Jag har plockat bort en del olika projekt de senaste månaderna. Samtidigt har jag tampats med en segdragen förkylning (håller på att utreda om det är körtelfeber eller liknande). Det har gjort att jag haft väldigt mycket mer tid över än tidigare.

Andreas Lindén norra Mallorca

Det är Ida som alltid tar alla bilder på mig. Hon är riktigt duktig på det och har blivit anlitad allt mer frekvent för både foto och filmjobb här på Mallorca. Tidigare har Ida mest fotograferat sport och fastigheter. Men nu fotar hon bröllop. I år, 2019, har hon än så länge 10 bröllop inbokade. Det var mer än vi hade tänkt från början. Därför har jag hoppat in för att avlasta henne.

Jag är med som någon form av fotoassistent, chaufför och ”location expert”. Det var egentligen inte meningen. Det bara blev så. Jag tycker att det är så roligt att fotografera och filma att jag fortsatt att vara med Ida på bröllopsfotograferingar.

Kul är också att jag och Ida kompletterar varandra bra. Idas bilder beskriver vad folk (bröllopspar, bröllopsgäster, sportfånar etc.) gör och VILKA de är samtidigt som mina bilder beskriver vad de gör och VAR de är.

Ida Carr - Bröllopsfotograf på Mallorca

Det jag tycker är roligast är att hitta rätt plats vid rätt tillfälle. Jag gör likadant när jag tränar. Mina rundor planerar jag utifrån vind, temperatur, solnedgång och känsla. Om jag cyklar eller springer ett distanspass gör jag det med naturen och vyerna i åtanke. En plats som inte är märkvärdig i dagsljus kan vara magiskt vacker i 45min efter soluppgången.

Ett exempel är att jag ibland cyklar mot Ariany ca 20min efter soluppgången i juni-augusti. Om jag åker från Sineu kan jag då få se solen gå upp bakom byn. Bäst av allt är ifall jag lyckas tajma in detta precis med att jag passerar skylten, som visualiserar precis den vyn. Jag fotar det inte, jag upplever det. Men när jag fotograferar kan jag dela med mig av det jag upplever.

Ida (och jag) börjar bli ganska uppbokade med bröllop, tävlingar och events under 2019. Så hör av dig snart om du behöver en bröllopsfotograf (och en bröllopstriathlet). Vi räknar också med att de mest populära datumen för bröllop på Mallorca 2020 kommer att bli uppbokade redan nu, under 2019. Så hör av dig snart även om det är långt kvar :)

Här följer några bilder som jag har tagit:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.