Körtelfebern

Det värsta med körtelfebern var inte själva sjukperioden. Jag hade feber, halsont och värk i kroppen. Som en influensa delux. Förutom feber i några extra dagar och att jag tappade rösten i ett par dagar så fanns det inte någon anledning för mig att tro att det var något särskilt.

Vad som var riktigt tufft var däremot tröttheten efteråt. Det var inte bara vanlig "seghet" som jag upplevt från andra sjukperioder. Jag var fullständigt slut. När det var som värst var det tufft för mig att sitta upp. Att gå till mataffären (500m bort) var på min fysiska gräns. Många gånger, när jag försökte göra något, trodde jag att jag skulle svimma av trötthet.

Jag är ändå van vid att vara trött efter att ha tränat mycket, jobbat mycket eller varit vaken under flera dygn under någon utmaning (t.ex. Sverigeloppet 2012).

Ida Carr - Bröllopsfotograf på Mallorca

Försöken

Jag försökte flera gånger att komma tillbaka till träningen. Ovetandes om vad som var fel. Jag var bättre i perioder i maj. Då försökte jag köra igång med träning. Men det gick verkligen inte bra.

Efter att jag rättvist blivit ifrånsprungen av Ida på ett löppass i början av juni slutade jag försöka helt. Samtidigt fick jag reda på att det var körtelfeber. Läkaren sa att jag kan träna (röra på mig lätt) när det känns bra.

Det kändes aldrig bra. Så jag tränade inte.

Ida Carr - Bröllopsfotograf på Mallorca

Träningen

Nu har jag satt igång lite smått igen. Jag försöker inte bara utan tränar faktiskt "strukturerat". Min fysik är helt otroligt dålig. Jag är inte bara hämmad av att knappt ha gjort något på ett halvår. Körtelfebern har sänkt mig ordentligt. Jag väger något kilo mindre än jag gjorde i januari. Min kroppssammansättning har förändrats.

Jag kommer behöva köra en hel del styrketräning för att få tillbaka den muskelmassan jag har tappat.

Det som är väldigt positivt nu är att jag svarar väldigt positivt på de pass jag kör. Även om jag bara cyklar extremt lugnt i 30-45min så får jag ett väldigt bra svar. När jag kommer hem är jag piggare än när jag började. Framförallt är jag starkare på mitt nästkommande pass. Att jag får träningseffekt är positivt. Jag vet inte om viruset är helt borta. Men kroppen har iaf återtagit kontrollen.

Ida Carr - Bröllopsfotograf på Mallorca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.