Igår höll jag en annorlunda föreläsning i Skövde. Det var en Pecha Kucha föreläsning. Pecha Kucha är en japansk föreläsningsmetod där allt kretsar kring talet 20. Kvällen börjar klockan 20. Första föreläsningen startar klockan 20:20. Varje föreläsare har med sig 20 bilder och får 20 sekunder per bild.

Pecha Kucha är nog den svåraste föreläsningsformen jag prövat på. Att prata i 1-2 min är enkelt. Lika enkelt är det att prata i 1-3 timmar. Men att prata i 7 minuter är svårt. Det är så pass lång tid att man kan säga en del vettigt. Men det är kort tid att charma publiken. Dessutom har man ett bildspel att tajma tiden till.

Dessa svårigheter klarade jag galant. Publiken hade jag med mig till mångt och mycket innan jag öppnat munnen. Min korta föreläsning blev mycket uppskattad av publiken på restaurang Glädje i Skövde. Mina åhörare är mina domare och recensenter.

Extra kul (och viktigt) var att Stefan från SAJ Föreläsarbyrå var där. Jag fick goda råd av honom innan och efteråt. Han verkade riktigt nöjd med min föreläsning. Stefan vet vad han pratar om då han varit i branschen i många år. Bättre domare är nog svårt att hitta.

Innan jag skulle gå fick jag höra att det var folk i publiken som hade gått på Pecha Kucha-kvällen enbart för att få lyssna på mig i 7 minuter. Det värmer kan jag lova!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • Hej följer din blogg med stort intresse, och jag undrar en sak över din träningsplanering du la upp för några veckor sedan. Du skrev att du skulle köra några längre distanspass innan frukost. Vad är anledningen till att du lägger dem innan frukost, bränna mer fett? eller kör du på train low compete high? Äter du något under dem passen?

    Lycka till med framtida projekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.