Jag förbereder mig inför höstens föreläsningar genom att läsa och träna. Dessvärre kan jag inte träna särskilt mycket med min dåliga fot. Därför läser jag mer istället. 15 000 sidor fördelat på 42 böcker ska jag läsa under de närmsta månaderna. Det räcker inte att jag ögnar igenom dem. Jag måste förstå allt. För att föreläsa i en timme behöver jag material för att prata i 100 timmar. Förberedelse är grunden till kvalité.

Några av de böcker som ingår i min litteraturlista är högskolans kurslitteratur för Psykologi. Jag läser inte linjen och kommer inte få något betyg. Men jag får, till mångt och mycket, samma kunskap. Dessutom har jag tillgång till otaliga föreläsningar av de främsta forskarna via internet. Studier kan jag köpa för några kronor och debatter kan jag ha på forum eller twitter.

Tyvärr kommer jag inte att kunna titulera mig som Psykolog eller något alls. Jag blir bara intelligent. Dock ser jag intelligens som den främsta resursen inom affärslivet. En utbildning på flera år finns heller inte i mitt intresse. Jag ska träna på heltid.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.