Idag var ännu en dag då jag känt mig lite halvrisig. Luftfuktigheten inomhus är på tok för hög. Det kan vara en stor orsak till att jag blivit sjuk i februari och att jag känner mig lite halvrisig nu igen. För att slippa fukten brukar jag elda och tända ljus. Det hjälper i alla fall lite. Senare kommer vi att ha en värmepump i huset som sänker luftfuktigheten. Innan dess är det bara att elda på.

Om jag känner mig bättre om någon dag ska jag simma första passet i havet. Det är okej temperatur och jag kommer att kunna simma bra med våtdräkt på.

Träningsbassängen

Företaget fortsätter att rulla på. Det är dock mycket att göra. I ett nystartat företag med litet kapital och begränsade resurser får man göra allt på egen hand. Ekonomi, marknadsföring, produktutveckling, administration etc. Det är lärorikt.

Jag har gjort mitt spanskaprov idag. Om jag får godkänt (vilket jag förmodligen får) är det löjligt. Kraven på någon som läst spanska i ett år är bedrövliga. Jag har läst spanskan på heltid i en månad vilket motsvarar ett år på gymnasiet. De flesta kurser på gymnasiet bör individanpassas. Att tvinga alla att gå på lika många lektioner och lära alla samma sak om och om igen är slöseri med tid. Jag skulle säkerligen kunna studera på 300% av farten de håller i gymnasiet utan att överskrida en normal heltid. Enda sättet att få den hjälp man behöver i dagens samhälle är att vara sämre än snittet. Befinner du dig över nivån finns det ingen som bryr sig. På lågstadiet fick jag räkna samma tal om och om igen när jag skulle vänta in mina klasskamrater. Och det blev knappast bättre efter det. Jag säger inte att jag är förmer än andra bara för att jag är bra på matte, bara att jag kunde fått göra något annat.

Hoppas jag får IG denna gången. Det förtjänar jag.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

One Comment

 • Tjenare!
  Om du har en PEF-mätare kan du bevaka om dina luftvägar inflammeras på ett sätt som påverkar andningsförmågan. Om du har en ej utläkt inflammation i luftvägarna och nedsatt PEF (Peak Expiratory Flow) på grund av genomgången viros och hög träningsvolym (reaktiv bronkit) behöver du inhalationssteroider (pulmicort) och luftrörsvidgande mediciner (salbutamol) som båda är TUE enligt WADA. Men då behöver du först få diagnosen bekräftad med spirometri.

  Har du allergi (mögel i bostad, damm, pollen) så behöver du samma behandling eller byta miljö så du slipper använda mediciner.

  Jag gick ut med IG (1,9) ur 9:de klass och tog mig sedan igenom kom-vux med MVG (>4,5) och pluggade medicin 2 år utomlands (I Sverige t.o.m lottar man ut platser, har högskoleprov som kollar om man kan namnet på huvudstaden i Etiopien) och kom sedemera in på Karolinska.

  Svensk grundskola är patetisk. Svenskt universitet ställer inte studiekrav som ligger i närheten av vad som gäller i EU och övriga världen. Socialdemokratin höll på att få hela samhället på fall med bidrag och likriktad undervisning av obehöriga lärare, i kommunal regi, utbildning till lägsta pris. Vänsterpartiet vill förbjuda läxor (Ohly) men själv sätter partiledaren sin dotter i privatskola och ser till att få sitt knä opererat på Sophiahemmet.

  Ta vara på fördelarna där du är. Du är ju bra på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.