Länge har jag funderat på om jag ska köra Kalmar Ironman eller Norseman i Norge. Kalmar passar mig sämre men går på hemmaplan. Norseman passar mig som handsken men går i Norge.

Kalmar Ironman -fördelar

 • Bra publicitet
 • Mitt marknadsvärde ökar
 • Boendet är perfekt
 • Social umgänge

Nackdelar

 • Banan passar inte mig bra
 • Det ligger närmre inpå Ican Triathlon (IM-distans) Paguera
 • Banan är olik den i Paguera vilket gör att jag får kompromissa något med träningen

Norseman – fördelar

 • Banan passar mig perfekt. Jag har tidigare cyklat förbannat bra i de trakterna
 • Jag kan göra ett bättre resultat här än i Kalmar
 • Norge är en bra sponsormarknad

Nackdelar

 • Sämre publicitet
 • Inga prispengar (om jag nu får ta del av dem ;)
 • Norge är svindyrt

5 Comments

 • Mitt förslag är att köra på Kalmar Ironman. Där har du chansen att visa upp dig och förstärka ditt namn på den svenska marknaden vilket kommer leda till att intresset för dina och Mallorca Training Camps läger ökar. Att prestera på hemmaplan borde vara värt otroligt mycket.

  Kör Norseman nästa år.

 • Du kanske ska lägga till startplats finns/finns inte bland fördelar/nackdelar. Hade varit kul att få de dig u Kalmar.

 • Hej Andreas,
  Jag är en kille som tycker triathlon är intressant och roligt, följer scenen, och kör själv lite små tävlingar på olympiskdistans, ska börja plugga till höstne och då hoppas jag att det finns mer tid till träning och kanske testa på en 70.3.

  Jag har följt dig och några andra svenska triathleters bloggar, och för mig är det otroligt roligt att se ”idolerna” live i kalmar. Det finns säkert många som mig där ute, som följer bloggarna och tycker det är roligt att se er live. Folk söker på namn de ser i kalmar och hittar deras bloggar, och så hittar man vad de har för saker bredvid, t.ex ditt MTC. Jag är övertygad om att Kalmar är en bra scen att synas på, framför allt nu när alla vill dit eller titta på det, då det är den första IRONMAN-märket körs i sverige. Du får fixa några banderoller, med ditt namn och några banderoller med MTCs logga och hemsida address på, samt några kompisar som slår upp ett ”litet hejjar läger”, då kommer folk se ditt namn, din affärside, samt kolla upp dig i resultat listorna och hitta din blogg!
  Man vill alltid veta vem det är folk hejjar på! ( Iaf jag) så ser jag fyra personer med två stora flaggor med ditt namn och hemsida så hade jag kollat upp det direkt, är det då en ”pro” så blir det lätt att man följer bloggen ett tag, för att se om det är något vettigt.

  Hoppas vi får se dig i Kalmar, lycka till vad du än väljer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.