På onsdag bär det av hemåt igen. Det är alldeles perfekt att lämna Mallorca nu. För om bara någon vecka är det för varmt. Vi har haft 25-27 grader senaste månaden. Det är okej att träna i. Dessutom är huset svalt och skönt inuti. Men när det blir runt 30 grader hela tiden blir det jobbigt att träna. Effekten av träningen blir också sämre.

Förra året hade Mallorca 40 grader i två veckor när det var som varmast. Om jag får välja (vilket jag faktiskt gör) tränar jag hellre i 15-20 grader så mycket som möjligt. Att kombinera Mallorca sept-maj och Sverige juni-aug är perfekt.

När det blir för varmt springer eller cyklar jag med en fuktad tröja. Vatten kyler oss 25 ggr mer effektivt än luft. Linne är alltid bättre än T-shirt om det är varmt. Men roligast är alltid bar överkropp. Självklart badar jag alltid i solskyddsfaktor innan träning.

På vintern är det 15-20 grader på Mallorca. Vi hade perfekt väder från dec-maj bortsett från en vecka med snökaos. En vecka innan snön kom hade vi 20 grader. En vecka efter snön smälte var det 18 grader igen. Det har definitivt skett en förändring i klimatet. Väderrekord slås överallt hela tiden. Skrämmande!

En överhettad löpare i Golfskogen, Santa Ponca.

Snön som föll under köldrekordet i februari.

One Comment

  • Det har varit över 30 grader i sverige senaste veckan, förr igår var det 45 grader i solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.