”Okej, vad kul! Men vad lever du på?”

Det är den vanligaste frågan jag får när jag berättar vad jag arbetar med. Anledningen till att jag får just den frågan är att väldigt få kan se någon möjlighet till ekonomisk vinning i vad jag gör. De kan inte se något behov, varken för individen eller för marknaden. Jag förstår dem. Det är inte lätt om man inte är riktigt insatt. Så här är det:

Jag är en ”bugg” på marknaden. Det jag sysslar med är inte vanlig handel som påverkas av utbud och efterfrågan. Jag sysslar med kreativ förstörelse av marknaden. Det finns ingen efterfrågan på något som inte finns. Så långt tänker de flesta. Dock uppfyller jag ett väldigt starkt behov på individnivå. Jag inspirerar. Precis som jag själv blivit inspirerad till att göra det jag vill göra, kan jag också inspirera andra till att göra vad de vill göra.

Där tar det stopp för många igen. Hur överlever man på att inspirera andra? Allt material är ju gratis.

Inspiration är intresse. Intresse ger marknadsplatser. Dessa marknadsplatser kan jag sälja. Utöver dem säljer jag kunskap. Jag coachar, föreläser, skriver, driver ett företag som säljer träningsläger och kan nästa år titulera mig som författare till en självklar bok. Till mina sponsorer blandar jag alltid kunskap med marknadsplatser.

Jag är alltså inte bara en idrottare som tränar hårt, mycket och fokuserat. Jag är också en entreprenör som arbetar hårt, mycket och fokuserat. Många idrottare förväntar sig att allt ska komma till dem. Det gör det inte. Möjligtvis i vissa lagidrotter som t.ex. fotboll och ishockey. Men då står lirarna med byxorna vid anklarna när karriären är slut. För alla andra idrottare krävs det entreprenörskap. Idrotten triathlon har många mycket duktiga entreprenörer. Rasmus Henning, Chris McCormack och Jonas Colting är några av dem.

Några av mina favoritentreprenörer som har idrotten som grund:

Jon Olsson – Slalomåkare med bas i Monaco. Lever på sponsorer och projekt.

Robin Rudholm – Racingförare från Borås. Grundare av, R3, en framgångsrik reklambyrå.

Jonas Colting – Triathlet från Borås. Föreläsare, författare, idrottsman etc.

Rune Larsson – Ultralöpare från Trollhättan. Föreläser och springer. Långt!

Pasi Salonen – Triathlet från Borås. Livsinspiratör, föreläsare, coach, gymägare etc.

Mikael Lindnord – Multisportare från Örnsköldsvik. Föreläsare och idrottare.

Det finns ett intressant samband mellan framgång i entreprenörskapet och idrottandet. Målmedvetenheten. Det hårda arbetet. Koncentrationen. Nytänkandet. Envisheten. Ansvaret. Det finns inte bara i en disciplin. Dessa egenskaper utgör en personlighet.

 

One Comment

 • Hej,

  Väldigt intressant det du beskriver!
  Jag har själv haft samma tankegång när jag följt din framfart sedan försöket med Sverigeloppet.

  Såg ditt träningsschema med ”banansafari” osv och insåg ganska snart hur fruktansvärt mycket träning som ligger till grund för dina prestationer.

  Fortsätt med samma energi, riktigt inspirerade för en vanlig dödlig att få följa!

  /Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.