Igår var jag med cyklisterna i Borås och körde lagtempo. Vi körde ca 37 km på ca 46 min. Det är helt okej. Men vi kan nog köra 1-2 min snabbare än så. Jag hade dåligt med luft i framdäcket när jag kom till starten. Där försökte jag få i lite mera luft i däcket. Det gick sådär. Ventilförlängaren gick av och jag startade med än mindre luft i däcket. Uppskattningsvis 2 bar. Så länge det gick rakt fram och jag undvek hål kunde jag dock cykla helt okej. Motståndet var bara något högre än vanligt. För att inte belasta ryggen för hårt stod jag över några förningar och vände lite innan de andra för att hinna stretcha. ”Utmana men inte provocera.”

Min astma är riktigt jobbig nu. Jag har inte haft problem på många år med min ansträngningsastma. Nu får jag problem hela tiden. Simningen är helt klart värst. Astma har jag haft som diagnos sedan jag var 4 år. Men under de senaste 3 åren har jag knappt haft några bekymmer alls.

Jag simmade även 400m igår på 5:44 min under mitt simpass. Det var helt okej. Min bror var också med och simtränade. Han anser att bassängen är för lång. Jag anser att han är för dålig. Vår gemensamma lösning på problemet är att träna mer. Det bör väl innebära att jag har rätt, eller?

Om 2,5 vecka är det dags för Kalmar IM. Direkt efteråt återvänder jag till Mallorca för ytterligare 9 månaders träning/tävling. Det finns en triathlon/duathlon-cup som går året om med tävlingar var och varannan helg. Korta hårda tävlingar med 200 snabba spanjorer till start. Vattnet i Santa Ponca sägs vara runt 25-27 grader nu. Jag kommer att njuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.