Min rygg fungerar inte som den ska. Jag har blivit sned i höften och därför kan jag nu och framöver inte cykla långt eller ens springa överhuvudtaget. 3,8 km simning fixar jag bra, 180 km cykel klarar jag om jag får cykla 2×20 mil helgen innan men 42 km löpning som avslutning klarar jag inte utan träning innan. Jag är uthållig och har en fantastiskt bra kondition. Men jag kan inte springa 42 km, utan förberedelse, utan att skada mig.

Dörren för Kalmar IM är öppen. Jag stänger den inte förrän jag verkligen måste. Men jag har hälsan i fokus. I september fyller jag 23 år. Då har jag 17 år kvar på den här nivån. Men en så lång karriär har jag bara om jag inte drar på mig några värre skador. Jag har ingen brådska och mina sponsorer är också lugna. De står för hälsa och resultat, inte ohälsa och galenskap.

Vi får se.

Just nu ska jag iväg på ett möte med en ny coachingklient. Därefter ska jag ila iväg till Sportson, skruva åt mitt vevparti, och sedan träna lagtempo. Simningen i morse gick finfint. Likadant gick det bra hos sjukgymnasten. Ikväll ska vi snitta 46 km/h.

Det var riktigt kul att tävla i juni. Ännu roligare är det om jag kan göra mig själv rättvisa. Jag kunde inte det då och kommer heller inte kunna det under Kalmar IM. Ican Triathlon den 29e september bör dock inte vara i fara.

4 Comments

 • Förstår mig inte på dig. Du är en talang och kan säkert köra bra på Ironman. Men Slänger bort all träning och förstör för dig själv genom att göra sånnadär PR tävlingar och idioti!!!

  Dum, dummare, Andreas

 • Håller med föregående talare till viss del. PR tävlingar är det inget fel på, men det kanske får ske efter årets största mål (som jag förstått är Ironman Kalmar), för att vara på den säkra sidan. Hoppas att du inte skadar dig mer, tänk efter före, Andreas!

  Håller tummarna för att både du och Colting kan köra Kalmar!

 • Kalmar IM är ett av mina mål denna säsongen. De andra är Sverigeloppet och Ican Triathlon i Peguera. Kalmar bestämde jag mig sent för att köra eftersom sommaren var tunn på bra tävlingar. Vad får er att tro att Sverigeloppet är oviktigt förutom i marknadsföringssyfte? Kan jag inte bara gjort det för att det var kul? Liknande saker har hänt förut. För att det var kul. Enkelt. Det svåra är när man blandar in sina egna värderingar och tankar med en annan persons tankegångar.

  Jag är jag. Och jag gör det jag tycker är roligast. Självklart är det nyttigt att tänka långsiktigt. Förmodligen tänker jag så långsiktigt att de flesta tappar bort mig halvvägs. Just där kan kompensationen tillfälligt vara negativ.

  För att kalla något idioti krävs det lite mer än en egocentrerad vanföreställning.

  Tack för engagemanget!

 • Det är så härligt med engagemang men varför gömmer sig folk så fort dem skriver något dem tror kommer att ogillas ?
  Stå för era åsikter och tyck precis vad ni vill. Att någon sedan gör eller tycker annorlunda betyder i mina ögon inte att den är en idiot. Bara att den personen är av en annan åsikt och förmodligen har sina skäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.