Mina knän har jag lyckats rehabilitera. Likaså skadan jag haft i baksida lår. Inflammationerna i mina knän läkte på två veckor. Medan skadan i baksida lår tog det dubbla. Där någonstans trodde jag att jag var helt bra i kroppen. Men ju mer jag tränade desto sämre blev min rygg. Under måndagen och tisdagen har den varit som sämst. Idag är den bättre.

Första gången jag hade problem med ryggen var 2007. Mina ben domnade när jag tog i hårt. Därför gick jag till doktorer, massörer, kiropraktorer som alla sa att jag var lite sned i ryggen. Om domningsproblemet har med det att göra eller inte låter jag vara osagt. Ryggproblemen jag hade 2009 var dock definitivt grundade i detta. Delvis kom de också av en ytterst dålig muskulatur och rörlighet. Men problemen fanns där.

De senaste åren har jag varit starkare i min vänstersida än i min högersida. Under 2011 och 2012 har skillnaden varit marginell efter att jag styrketränat flitigt. Men träningen i våras och Sverigeloppet har gjort mig stel i vänstersidan. När rörligheten återigen minskat dyker problemen återigen upp. Därför måste jag köra mer rehab innan jag vågar gå igång och tävla ordentligt.

Ikväll ska jag till en sjukgymnast. Nästa söndag åker jag tillbaka till Mallorca. Där ska jag också ordna en sjukgymnast. Därefter kommer jag att göra regelbundna besök i förebyggande syfte.

Framöver kommer jag att satsa helhjärtat på triathlon. Utmaningarna jag tar mig för kommer vara tuffa. Men de kommer dock inte att hämma min triathlonkarriär, istället blir de en del av den. Jag kommer också gå in helhjärtat för halv Ironman 70.3 istället för hel IM. Detta för att få tävlingsrutinen och farten i simning/löpning.

I övermorgon ska jag presentera en ny plan. En långsiktig plan för hur jag ska ta mig dit jag vill. Jag kallar den för ”Vägen till Vegas”.

Jag är inte deppig över det här. I september fyller jag 23 år. Då har jag 17 år kvar på högsta nivån i triathlon. Dock har jag redan syreupptaget som krävs. Det som fattas är bara resten. Jag ordnar det. Det enda jag behöver är lite mer tid. Nästa mål blir Ican på Mallorca.

Notera gärna baklampan på sadelstolpen.

6 Comments

 • Säger det igen, du slänger bort din talang med att hitta på en massa dumma saker.
  Träna hårt och kontinuerligt och så kan du vara en toppathlet. Varför kallar du dig professionell triathlet, har du ens kört någon triathlontävling.
  Tycker givetvis lite synd om dig, men du får faktiskt skylla dig själv!
  Bitter, klokt man från Sverige.

  • Det står PRO på min licens. Till Kalmar IM är jag felanmäld men har inte brytt mig om att byta då jag varit osäker på start.

   De ”dumma sakerna” är din åsikt. Din åsikt är ingen allmän sanning utan bara en sanning för dig.

   Tack för dina klokta ord.

 • Det är ändå rätt spännande att du säger så.
  Du vet ju inte ett dyft om vad nuvarande skada egentligen beror på. Antar att du gissar och drar slutsatser som du vill dra?
  Du vet i stort sett ingenting om hur Andreas träning ser ut förutom det du läser här.
  Kort och gott, vad vet du ?
  För mig är det otroligt svårt att tycka något om andras beslut och val eftersom jag inte går i deras skor, ser i deras ögon. Du har en annan syn och det respekterar jag även om jag inte förstår.

 • Gillar din inställning….
  Det som fattas är bara resten. Det löser jag.

  Jag tror på dig OCH du har tiden på din sida.
  Den andra sidan har JAG full koll på

  Dock tråkigt med Kalmar

  Vi ses därnere

  // Pasi

 • Hej, tråkigt att du inte kommer till Kalmar IM, Har sett fram emot att se Boråsmaffian i samma tävling (Jonas, Pasi, Andreas). Håller lite med Niklas angående dina utmaningar, men det är som sagt dina beslut och det måste man respektera. Hoppas att få se dig i Kalmar nästa år och lycka till med din Las Vegas satsning. Vill passa på att tacka för din föreläsning du gjorde för Lyngnens Venner den var mycket inspirerade och underhållande samt gav kraft till egna idrottssatsningar.

  Go 4 it
  Dennis

 • Hej!
  Jag har följt ditt bloggande, fått en inblick i en värld av träning, kost och planering för att hitta en egen plats i solen. Det har gjort att jag funderat mycket – en hel del – på hur jag själv lever mitt liv, spenderar min tid och vad som är viktigt på ett sätt som jag inte gjort innan.

  Bara för att du inte gör som alla andra utan gör som du vill. Jag känner igen mig i vissa delar av det. Uppskattar att du är så generös med dina värderingar, reflektioner och erfarenheter.

  Ditt tallrikstips var skitbra. Jag gick ner 5 kilo utan att ens anstränga mig. Så du inspirerar och engagerar människor runt dig. Fortsätt med det. Din egen väg. Det finns alltid människor som vet bättre eller har åsikter om vad man gör. Oftast är det människor som inte gör så mycket själva.

  Så ska jag låta bli att ge några kloka råd för egen del (yrkesskada) denna gång =)

  Ciao,

  Michel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.