”Bryt ihop och kom igen!”

Ja, fast nej. Självklart kommer jag igen. Att jag inte kan starta Kalmar Ironman gör dock inte att jag bryter ihop. Att bryta ihop ger mig heller inte mer energi. Jag njuter av det som är, har varit och kommer att ske. Min nya plan har tagit form. Jag har skapat en struktur och planering som ska ta mig dit jag vill. Jag kallar den ”Vägen till Vegas”.

När jag är tillbaka på Mallorca börjar träningen mot proffsklassens VM i Ironman 70.3 i Las Vegas 2014. För att ta mig dit behöver jag kvala genom att samla poäng i Ironman World Series. Troligtvis behöver jag ca 1250 poäng för att lyckas. Det innebär att jag måste placera mig topp 6-7 på 5 av de tävlingar jag ska köra under året. Jag har två år på mig att bli så bra om jag behöver vara till VM. I Vegas är målet uppnått. När jag lyckats ta nog med kvalpoäng ska jag sätta upp ett mål för VM. Innan dess ligger fokus på delmålen.
Träningen kommer bli fruktansvärt fokuserad. En gång i månaden ska jag göra tester. Löptest 3000m på bana för att ha koll på min fysiska status och mitt löpsteg. Testet kommer även att filmas för att efteråt granskas. Simtestet på 400m som jag gör i slutet av varje månad sker i Colonia Sant Jordi. Där finns ett duktigt simteam som kan granska min teknik och framsteg.
Dessutom ska jag försöka ordna ett vindtunneltest för att mäta min aerodynamik på cykeln.

Det blir massor av flygresor och ett liv utan något riktigt hem. Men som jag sagt tidigare: Mitt hem är där jag och Ida befinner oss tillsammans. För att lösa det praktiska med transport av cyklar, resväskor, gitarrer osv. ska jag bli sponsrad av DHL. De vet inte om det än. Men jag ska ordna det. I övrigt kommer de närmsta två åren gå på ungefär 4-500 000 kr. Men det är inklusive allt för två personer under två år. Det ordnar vi.

Fram till Vegas kommer Ida att filma, fota och dokumentera allt vi (jag) gör. Filmmaterialet kommer var eller varannan vecka klippas ihop till korta filmer som vi publicerar på sidan. Inför 2013 års utmaning finns dock intresse från flera stora mediebolag som vill använda materialet och sända något i sin egen kanal. Hur det blir med det vet jag efter OS. Oavsett kommer materialet att publiceras här.

Tävlingsschemat är underbart. Förutom en fysisk utmaning blir det här ett fantastiskt äventyr. Färgerna visar var vi kommer att vara någonstans i förhållande till tidslinjen. Innan tidslinjens startdatum kommer vi vara på Mallorca för att träna/tävla.

 

2 Comments

  • Schysst planering och självklart allt går vägen. Jag gillar att du har inställningen ”När” och inte ”Om”, det är många som kan lära sig (inkl mig själv) att man når mer framgångar med en sådan inställning. Ser mycket fram emot videoreportagen! Kommer följa dig med spänning.

  • Du siktar högt!!!

    Som jag förstått det så är fin simning din svaghet. Hur skall du förbättra den? Teknik m.m. Någon tränare?

    Hoppas du kan uppnå dina mål & lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.