Om exakt en vecka är jag och Ida på väg till Mallorca igen. Vi flyger ner till Palma från Säve flygplats utanför Göteborg. Flygbolaget heter Ryan Air. Det är inget bolag som jag gillar men de är de enda som flyger direkt från GBG. Mellanlandning undviker jag helst när jag har cyklar med mig. Risken för att de försvinner i flygbytet är stor.

Här springer jag om en dryg vecka. Området ligger ett stenkast västerut från Cala Pi.

Vi landar strax innan midnatt och åker med hyrbil till Santa Ponca. Jag älskar verkligen Mallorca. Det ska bli fantastiskt skönt att komma ner igen. Förmodligen kommer jag ha problem med värmen första veckan. Det är 35 grader där nere nu. Dock lär det svalna till 25-30 grader i september. De temperaturerna går fint att träna i.

Just nu sitter jag och forskar lite i det här:

Genom att spraya in kemikalier i munnen tre gånger om dagen kan man gå ner i vikt. Utan att förändra något annat. Sprayen kommer nämligen att dämpa hungern. Grymt va?! Om den nu, mot förmodan, tar bort hungerkänslorna. Vad innehåller den då? Och vad händer när man slutar ta den?
Företaget går ej att kontrollera. De har inget företagsnamn på sidan, ingen ansvarig person och deras påståenden är inte uppbackade av någonting. Bäst av allt är att de drar in nobelpristagarna i medicin/fysik från år 2004. De har absolut ingenting med produkten att göra. Förmodligen skulle de kritisera den starkt om någon frågade dem.

För att metoder som dietsprayen ska överleva och ha råd att annonsera, krävs konsumenter. Problemet är att så många är så desperata i sin jakt efter minskad vikt att de kör över sin egen hälsa på vägen. Verkar det för enkelt så stämmer det inte. Den närmsta vägen till en god hälsa är kunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.