Jag och Ida ska börja producera egna kortfilmer om ”Vägen till Vegas” samt vägen mot nästa utmaning. Vi har filmat lite idag och ska träna på att klippa/klistra. Förmodligen kan vi publicera den första filmen mot slutet av augusti. Därefter ska vi publicera en var och varannan vecka.

För att göra filmerna bra och intressanta vill vi gärna ha tips och svar på följande frågor:

1. Hur långa ska filmerna vara?

2. Hur ofta ska de publiceras?

3. Vad ska vi ha för innehåll (förutom strävan mot Vegas/Utmaning)? T.ex. träningsråd, tekniktips, vackra scener, vardagsscener, prylar osv. Vad är mest intressant?

4. Övriga önskemål

Det går utmärkt att skicka svaret som kommentar nedan!

Tips på snygg träningsvideo!
Tack för tipset Emil Jonsson.


Tack på förhand! /Andreas & Ida

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

4 Comments

 • Om ni ska publicera videos med jämna mellanrum, se till att hålla dom runt ca 2min max, både så att besökarna orkar titta igenom ifall ni publicerar så ofta som 2-4ggr månaden och för er egen skull också.

  Kanske blir svårt att i längden klippa ihop bra material som både är snyggt filmat och som inte repeterar innehållet i tidigare filmer. Synka musiken med filmklipp och även stillbilder som byts snabbt funkar.

  Det tar mer tid än vad man tror att gå igenom videomaterial och klippa. Från våran cykelresa till Gran Canaria förra året så fick vi ihop ca 2min20sek film från att ha filmat och fotat varje dag i en vecka.
  Lite film för mycket material, det mesta slängs eller blir på ett eller annat sätt oanvändbart i slutänden.

  Humor, inspiration, träningstips, snyggt filmat och inte för långa! :)
  Grenspecifika träningar och träningstips, som inte inkräktar för mycket på ditt erbjudande som coach.
  Hellre korta informativa / bra videos ofta än en långtråkig en gång i månaden.

  Här är en snyggt filmad + klippt film som är lite ”feelgood” över, och som jag misstänker matchar ditt tankesätt ganska bra. Gör vad du gillar, gillar man det inte, byt. Gå din egen väg så kommer du att lyckas. Typ. http://vimeo.com/34414313

  Här är våran video från Gran Canaria (som inte på något sätt ska användas som en referens, utan mer eftersom jag refererat till den innan): http://vimeo.com/36910817

 • En GoPro2 kamera med undervattenshus samt godtyckling DSLR (tele+wide) med videofunktion (för bra kvalitet + kort skärpedjup när det behövs) är mina tekniktips för utrustning. Och en bra mikrofon om du ska prata på videon…

 • har sett en hel del träningsvideos och sådant från många triatleter (merparten såg jag när jag själv var aktiv inom itrathlon) och de flesta är mkt tråkiga, känns opersonliga och inte värda att se ö h t. kom ihåg att om man gör videos ska man göra det för att man vill att andra ska tycka om den, inte bara en själv. alla tycker det är spännande att se sig själva cykla/springa/simma. men det tycker man inte om andra människor.

  Nej, jag tycker du ska ha med en del inspiration/motivationssnack/djup i dina kortvideos samtidigt som man ser dig göra styrketräning/konditionsträning. det ska finnas en mening med varje video för de som ska se den, inte bara för dig själv.
  Och ha helst inte med låten ”born to run” med Bruce S eller ”bicycle” med Queen. bara för att låtarna (som desutom inte är bra) kan relateras till idrotten så måste man inte använda de :P

  1. 2-3 min
  2. En video i veckan/en video varannan vecka. inte oftare enligt mig. då blir det för mkt och för jobbigt :P
  3. motivationstips, vad just den träningen (som finns i videon) betyder för dig personligen, mentalt. inte bara fysiskt.

 • Det är alltid trevligt med en video.
  Jag tycker som tidigar kommentarer att en film runt 2-3minuter är bra.
  Jag tycker också det är bra om ni har en fast veckodag som filmerna ”kommer ut” så att de sol följer dig vet att varje ”första söndag i månaden” kommer det en film från er, eller varje torsdag udda vecka kommer det en film

  Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.