På morgonen idag gjorde jag mitt första simtest för grundträningsperioden 2012/2013. Det gick dock inte alls bra. Under hela sommaren har jag haft stora problem med astma. Problemen är som värst när jag simmar. Under sommaren simmade jag mest ute i bassänger utan så vansinnigt höga halter av klor. Här nere är det annorlunda. De har en högre halt klor och mina problem blir därför än värre.

De första 100m gick som de skulle. Jag gjorde 5:40 min på 400m flera gånger innan jag åkte ner hit. Då ingick 400m-intervallen i en längre simserie och starten var i vattnet.

Jag tar redan en dubbel dos av mina mediciner. Frågan är om jag ska dubbla den dosen också. Det är helt klart en fråga för min doktor.

Området jag bor i påminner starkt om Hollywood. Det är förmodligen också just det som är syftet. Vägarna är väldigt mycket större än vad som är nödvändigt.

Nu har jag en månad på mig att förbättra min simtid. Eftersom jag simmar minst en gång varje dag och får bättre medicin kan jag säkert simma en minut snabbare till nästa månad. Jag ska skriva ett långtidsschema samt ett träningsschema för september månad för mig. När jag är klar publicerar jag allt här.

One Comment

  • Jag hade också klorproblem men blev besvärsfri när jag började med näsklämma. Nu har jag inte astma utan mer lätt allergi men kanske kan det vara värt ett försök för dig med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.