Jag har bestämt mig för att förlänga tävlingssäsongen istället för att grundträna redan. Träningen inför tävlingarna ger mig förmodligen lika bra effekt med den positiva skillnaden att jag tydligare kan se brister under tävlingarna som jag annars kanske förbisett.

Därför kommer jag att tävla fram till mitten av november. Sedan åker jag till Sverige över jul för att kort därefter återvända till Mallorca för en ny träningsperiod.

Mina stora tävlingar i höst är:

29 sept Ican Mallorca 70.3

12 okt Tristar Madrid

10 nov Lanzarote 70.3 IM

Jag kommer dessutom att köra lite mindre race här på Mallorca och Ibiza/Menorca. De tävlingarna är dock osäkra. Lika gärna som en tävling kan försvinna spårlöst kan en helt ny dyka upp. Dessbättre sker oftast det senare. Nästan alla tävlingar här nere blir fullbokade.

De senaste dagarna har jag standardiserat 3 träningspass om dagen. Övrig tid har jag lagt på coachandet. I början av varje månad skriver jag nya scheman och fakturerar. Jag har aldrig haft mer coachingarbete än nu. Det är också just därför jag har råd med ett bra tävlingsprogram nästa säsong.

Ican Mallorca och IM 70.3 Lanzarote är vanlig halv Ironman-distans utan drafting. 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Tristar Madrid är annorlunda. Distanserna där är 1 km simning, 100km cykel och 10 km löpning. Cyklingen är med drafting. Det blir riktigt intressant att se om mina erfarenheter från cykelkarriären kan ge mig någon fördel gentemot triathleterna.

Min gode vän Jeff Frydenlund, bakom mig på bilden, ska åka till Las Vegas om några dagar. Jag håller tummarna för honom. Dit ska jag också ta mig.

Är det någon mer svensk som ska köra någon av de omnämnda tävlingarna i höst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.