Jag fortsätter att köra på hårt med träningen. Om två veckor har jag precis avslutat Ican Triathlon i Paguera. Simningen och cyklingen går kanonbra. Löpningen är sådär. Jag har fått problem med vänster benhinna. Vänster sida är min ”problemsida” sedan länge. När jag inte har så stora problem med ryggen får jag ont i båda mina benhinnor om jag kört hårt. Att jag bara får ont i vänster beror på snedbelastning. Jag hoppas att nya skor och sjukgymnastbesök ska göra susen.

Igår fyllde jag 23 år. Jag har aldrig brytt mig om ålder. Den säger lite om en person över 10 år. Mognad är en process, inte en tidsfråga. Gårdagen var kanonbra. Jag och Ida åkte till östra kusten och kikade. Självklart hann jag med att träna. Jag sprang lite lätt för att se om benet var okej, sedan simmade jag en sväng för att se om jag återhämtat mig bra. Det hade jag. Men återhämtningen var inte tillräcklig.

Jag köpte mig själv en fin present. En bil! För att underlätta allt och spara pengar på sikt har jag och Ida en bil här nere. Bussen är långsam och löjligt dyr. Alla på Mallorca har bil. Tragiskt att det ska behöva vara så. Men den usla infrastrukturen i Spanien ger inte befolkningen så många val. Bilen är en Volkswagen Polo. Den har några år på nacken men fungerar utmärkt. Som Pet Shop Boys sjunger: You don´t need a supercar to get far.

Imorgon ska jag simma och cykla, precis som idag. Dock inte lika hårt. Jag körde cykelsträckan för Ican Triathlon, 90 km, i tävlingsfart på förmiddagen. Jag snittade över 34 km/h på sista varvet (45 km). Det är riktigt bra! Banan är för övrigt den mest tekniskt krävande jag någonsin cyklat på i tävlingssammanhang. 1400 höjdmeter på 90 km. Lägg därtill riktigt smala vägar, serpentiner och vilda getter. Det är lite som Nintendos Mario Kart fast med livet som insats.
Måndagens träningspass lägger jag i Alcudia. Jag ska testa banan inför Ironman 70.3 Mallorca. Genom att köra den redan får jag reda på vilken kravprofil som krävs. Det ser jag verkligen fram emot!

Arrangören av Ican Paguera räknar med att ha segraren i mål efter 3:55h. Den ekvationen går inte ihop. Om någon kommer under 4:30 är det en fantastiskt bra tid.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.