Ända sedan dagen efter Sverigeloppet har jag arbetat intensivt med nästa års utmaning. När mitt serviceteam begav sig av till fots för att nå Treriksröset, satt jag själv i husbilen och planerade. Visserligen började jag innan dess med planeringen.
Under Vasamässan år 2011 pratade jag länge med Jovan Radomir från SVT. Han var mycket intresserad av Superklassikern, även efter vår officiella intervju. Efter ett kort samtal med strategen på SVT lovade jag att göra om utmaningen om de i sin tur följde mig med en dokumentär/serie.
I somras pratade jag med SVT igen. De var intresserade och mindes vårt samtal under mässan. Planen var att göra en webbserie, likt ”Rebecka & Fiona”, om mig och Superklassikern inför 2013. Förslaget på serien har legat i beslutfattarens händer sedan någon vecka tillbaka. För någon dag sedan fick jag dock slutligen nej från dem. De hade tänkt över projektet en tid men beslutat sig för att tiden inte räckte till.

Synd!

Visst hade det kunnat bli en strålande serie med fantastiskt bra PR för både mig och triathlon/ESK. Men istället för att gräma mig över detta ser jag nya vägar. Jag kan antingen göra en egen webbserie och sprida via nätet. Eller så går jag via någon annan TV-leverantör. Ett annat alternativ är att jag inte gör någonting av det alls.

Jag har hela tiden försökt att inte spekulera i vad jag gör eller inte gör beroende på beslutet. På grund av detta vet jag inte vad nästa steg blir.

Med min planering av transporter, uppbackning och fysiska prestation lade jag måltiden under 16 timmar. Det är nästan fyra timmar snabbare än 2010. I den tiden ingick Vätternrundan på 6:40h, Lidingöloppet på 2:10h, Vansbrosimmet på 40 min och Vasaloppet (på rullskidor) på 4h.

Superklassikern hade passat bra in i mitt schema. Mina beräkningar var att jag skulle vara mindre sliten än efter en hel IM men mer sliten än efter en halv IM. Jag kommer se mig om efter lite spännande alternativ för Superklassikern. Om jag inte hittar några bra lösningar lägger jag projektet på is.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.