Äntligen var det något som fungerade. Detta ”något” var jag.

Arnold Schwarzeneger sköt startskottet. Det var lustigt att se honom. Ännu lustigare var att han dök upp på en triathlontävling. Förmodligen var det dit prispengarna gick. Som vanligt blev prispengarna ”inställda” innan loppet. Det har skett på samtliga spanska tävlingar jag kört i år. På Mallorca i april blev de dock bara halverade.

Simning

Jag simmade riktigt bra. Efter 200m låg jag 3-4. Då fick jag en ordentlig smäll i bakhuvudet precis när jag andades. Det resulterade i ett djupt andetag av vatten. Vi simmade rakt mot solen. Killen som vevade till mig var klumpig som tusan. Förmodligen var han bländad. Det fanns ingen som helst anledning att bråka med mig i täten. Vi hämmades båda av det. Jag tvingades dock stanna och hosta upp vattnet. Det var ingen vanlig kallsup. Jag tappade säkert 20 placeringar och minst lika många sekunder.
När jag simmat förbi diverse konkurrenter som jag visste var bra på att cykla, började jag ta det lugnare. De skulle ändå kunna jobba ikapp mig senare. Även om jag är en duktig cyklist skulle jag inte kunna hålla undan för en jagande grupp i 11 mil.

Simtid 1000m, 16:20

Cykling (med drafting)

De första 8 milen tog jag det lugnt och spelade apa. I en grupp på 4 cyklister höll vi bakomvarande på håll utan något vidare samarbete. Den som förstörde samarbetet var jag. De andra i gruppen trodde jag var dålig. Johan Flodins ord ekade i mitt huvud ”visa dem inte hur bra du är förrän du måste”. När situationen dök upp, tog jag vara på den. Övriga stannade av och tittade på varandra. Det var som att lägga bollen för straffspark och sedan vidga stolparna till hörnflaggorna. Jag försvann. De två starkaste cyklisterna i trion bakom jagade mig. Den tredje killen satt bakom dem och tog det lugnare. När jag gick in i växlingsområdet 15 km senare hade jag en lucka på 1,5 minut. Dock hade jag nog med mjölksyra  för att förgifta en viking.

Cykeltid 100 km: 2h 34min

Löpning

Den tredje killen, som suttit på hjul och som också varit ”trött” under cyklingen, sprang riktigt bra. Han sprang ifatt och förbi mig. Jag hade ingen möjlighet att hålla hans rygg. Mjölksyran efter min attack kostade lika mycket som den smakade. Jag sprang i mål 39 sek efter spanjoren. Små marginaler efter ett så långt lopp.

Löptid 10 km: 34:54 min

Växlingar

Båda mina växlingar var de snabbaste enligt resultatlistan. Jag är dock lite skeptisk till att jag var snabbast under den första. Men chippen bör väl inte ha fel eller?

8 Comments

  • Kul med lite ”medvind”. Grattis!
    Att prispengarna blev inställda kanske berodde på att det bara var 3 startande i proffsklassen, du, spanioren som vann och en dansk. Och 2 startande i damproffs. Verkar som om inte draftingformatet på långdistans lockar speciellt mycket deltagre då antalet startande totalt (män, kvinnor alla klasser) var mindre än 70.
    På Lanzarote 70.3 lär de i alla fall inte ställa in några prispengar där finns några namnkunniga proffs på startlistan.

  • Helt rätt taktik i alla fall. 1,5min är ju ganska bra marginal på 10km och det hade kunnat gå hem!

    Mvh
    Micke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.