Efter en hektisk vecka har jag precis avslutat ett långt pass på cykeln följt av löpning. 5 stormiga timmar fick jag ihop på cykeln. Det var riktigt längesedan jag var så här trött. Den extremt hårda motvinden gjorde att jag cyklade 4 av de 14 milen på drygt 2 timmar. Det är nog det långsammaste någonsin i min karriär.

Tyvärr baseras min träning fortfarande på vad jag kan göra och inte vad jag vill göra. Det ska faktiskt bli skönt att avsluta säsongen på Lanzarote. När jag kommer tillbaka till tävlandet i vår ska jag kunna tävla helt utan att ha ont. Tills dess ska jag bygga upp en riktigt bra styrka i kroppen. Jag tycker att jag är stark nu. Säkerligen står jag mig bra jämfört mot andra triathleter. Men jag måste anpassa styrkan efter mina problem. Det räcker inte att jag är stark för att hålla ryggen rät, jag måste vara riktigt stark. Och smidig.
Väl hemma i Sverige igen ska jag ge sjukgymnasten riktigt mycket att jobba med. Förhoppningsvis har Stefan några minuter över ibland till massage. Även Pasi Salonen och PT-huset kommer få träffa mig var och varannan dag.

Jag har skaffat mig en bra rörlighet, men det räcker inte

Fakta:

Träningstimmar: 32h

Vikt: 75 kg

Lägsta vilopuls: 42 bpm

Väder: 22-25 grader, växlande molnighet, mestadels sol (idag, söndag, har vi 17 grader och storm)

Antal unika besök på hemsidan: 3742 st

Veckans låt: Stefano Barone – Alexander Supertramp

Bra

 • Besök av familj
 • Flera bra träningspass
 • Snabbt sjunkande puls vid ansträngning
 • Cykelförbundet är satta under press att byta förbundskapten efter mediastormen
 • Flera medier läser uppenbarligen min blogg
 • Söndagens träningspass var det mest kvalitativa på länge
 • Ida har sagt upp sig från sitt heltidsjobb och börjar nästnästa vecka jobba med vårt företag igen
 • Ännu fler bokningar till Mallorca Training Camp

Dåligt

 •  Skoskav som hämmar löpningen
 • Träningen går upp och ner beroende på kroppen
 • Med en rygg som styr träningen kan jag inte följa någon plan eller ett bra upplägg. Jag tvingas planera min träning dag för dag
 • Jag har problem med kramp i vänsterlåret

Nästa vecka:

 • Träningen fortsätter förhoppningsvis med fokus på kvantitét under mån+tis, därefter börjar jag ”vila” upp mig inför IM Lanzarote 70.3
 • Leta hotell för Mallorca Runt, ett läger där vi under en vecka cyklar runt ön i maj.
 • Ida slutar som heltidsanställd och fortsätter som företagare på heltid tillsammans med mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.