Stereotyper
Idag har jag ”hjälpt till hemma” och dammsugit. Män som ”hjälper till mycket hemma” är egentligen pojkar som borde bo hos sin mamma i några år till. Varje gång jag hör någon uttrycka sig på det viset trycker jag igång brandlarmet och avlägsnar mig från platsen.

Det var först för något år sedan som jag insåg att det faktiskt finns stereotyper. Jag har alltid trott att det varit en myt. Men efter att ha umgåtts med andra, utanför min egna lilla bekantskapskrets, förändrades min ”kunskap”. Nyligen hörde jag en gift kvinna säga till sin kollega: ”Det är klart att han inte vet vad han ska göra med barnen, han är ju man.” Det var inget skämt. Det var hennes tydliga åsikt.

OBS! Sebastian Balck på bilden har inget med händelsen att göra.

Träning
Det går hackigt nu. Efter att ha varit hos naprapaten i torsdags har jag tagit det lite lugnare. Det är just nu viktigare att jag blir av med låsningen i baksida lår än att jag är i toppform på Lanzarote. Låsningen gör att jag får kramp utav medelhård ansträngning. Efter massage, stretching etc. har det blivit bättre. Men än är det inte bra.
Tävlingen på Lanzarote ska bli kul. Men jag kommer inte att kunna vara i någon toppform. Jag ser tävlingen som en praktisk lektion till nästa år. Nu har jag chansen att se vad jag behöver förbättra och därmed förändra.

Degasperi är en av de duktiga professionella triathleterna som jag tävlar mot på Lanzarote

Företaget
Ida kommer börja arbeta i vårt företag igen. Hon avslutar sin nuvarande fasta anställning i Palma och fortsätter med våra träningsläger och annat. Det behövs. Jag är överöst med jobb och mail. Det är många som väntar på svar och än fler som väntar på besked. Hon är guld värd. Eftersom det går bra med företaget kan vi numera också försörja två personer via vårt arbete. Det är precis så vi vill ha det.

 

Media
Jag är även omslagspojke i Ica Citys tidning. Själv har jag inte läst artikeln men jag har hört att den var bra. En missuppfattning är dock att jag hade kontrakt och körde för Saxobank. Det korrekta laget är Capinordic. För cykelintresserade är det en bastant detalj. För icke cykelintresserade är det mindre viktigt.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.