Idag körde jag mitt första träningspass. Jag övade rörelsemönster till kommande styrketräning efter en kort löptur med Ida. Styrketräningen gör underverk för ryggen. Under nästa vecka börjar jag köra styrketräning med vikter. Därefter kommer jag att köra mina fyra basövningar, marklyft-chins-knäböj-dips, under ett par månader. 5-7 repetitioner och 2 set. I februari/mars kanske jag går över till att köra 3 set. Innan dess får jag ingen eller minimal ökad effekt av ytterligare ett set.

Utöver mina basövningar lägger jag in rehabövningar. I min rehab ingår mer isolerade övningar för att stärka svaga länkar utan att skada ömtåliga länkar. Jag kommer även att träna yoga minst en gång i veckan.


Även i år lägger jag upp målet att klara Bar-barians kriterier innan säsongen. Jag har av någon anledning misslyckats med förberedelserna varje år. Förra året hade jag mycket hopp. Men omställningen till Mallorca blev så stor att styrketräningen hämmades på grund av praktiska misstag. Jag är faktiskt osäker på om jag kommer att lyckas. Möjligtvis kan jag klara det på 8 min, men 6 min blir svårt. Jag fallerar troligtvis på någon av de två sista övningarna.

Kriterierna är:

5 muscle-ups (chins+dips)
45 dips
25 pull-ups (kallas chins på svenska)
55 push ups (armhävningar)

Maximal tid: 6 min

För att nå målet fortsätter jag med mina basövningar. Innan säsongen kommer jag att bryta ner styrkan till fler detaljer, ”underhållsstyrka”. I samband med det kommer jag även att öka antalet repetiotioner. Några veckor innan första tävlingen bör jag därför vara som mest lämpad för ett försök.


Chins

6 Comments

 • Testet filmas och läggs upp på youtube. Testet kan utföras var som helst, när som helst. Dock ska man kunna utesluta fusk genom att se filmen.

 • Som jag har förstått det så behöver inte pull-ups alls utföras som chins utan med vilket handgrepp man än vill.

 • Enligt videon var kraven till och med
  5 muscle-ups (chins+dips)
  45 dips
  25 pull-ups (kallas chins på svenska)
  55 push ups (armhävningar)
  5 muscle-ups (chins+dips)
  ?

  • Fy tusan vad tufft! Jag insåg när jag såg min hösäckshållning igår att ryggen är enormt eftersatt i min träning. De där övningarna lär jag inte klara i första taget, men kanske det går att göra en minivariant?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.