Det börjar dra ihop sig till våren. Visst väntar en vinter först. Men rätt som det är står våren och väntar utanför dörren. Då är det läge att ha form. Antingen för att kunna vinna de omtalade cykelpendlartävlingar som varje vardag går av loppet i Stockholm eller kanske för att få en bra start på triathlonsäsongen. Jag och Ida fortsätter med våra träningsläger på Mallorca under våren, precis som i våras. Det bästa är att många av de som var här i våras vill komma hit till våren igen. Bättre betyg än så kan man inte få.

Mitt i Borås Triathlon 2012, Andreas Lindén triathlonväxling

Triathlon/cykel/löparläger på Mallorca

Vi anordnar Drop In-läger från och med 25 februari fram till 5 maj. Några veckor är redan uppbokade i april. Eftersom jag är den enda tränaren här nere har vi en maxgräns på 8 pers/vecka. Självklart skulle vi kunna ta emot fler varje vecka. Gränsen på 8 personer är satt för att hålla individanpassad träning av hög kvalité. Deltagarna bor på ett nyrenoverat hotell med halvpension och cykelgarage. Vi ordnar allt här nere från det att ni landar till att ni lyfter. (Förutom lunch)

Det går utmärkt att boka in ett triathlonläger under en vecka med mig och Ida på Mallorca. Ett triathlonläger består av 3 simpass, 3 cykelpass och 3 löppass. Simningen sker i simhall eller i havet beroende på väder, vind och ambition. Fokus ligger på teknik för den som behöver det och intervaller för den som behöver det. Cyklingen sker på landsvägscykel eller triathloncykel på den sydvästra sidan av ön. Vi blandar långa pass med korta och hårda pass. Löpningen sker både i blandad  terräng i vacker natur och på en nybyggd löpararena i närheten. Fokus ligger även här på individen med mycket tekniktips men även längre pass samt intervallpass.

Det är inte den träning deltagarna gjort här nere som blir avgörande. Det är vad de får med sig hem i form av nyvunnen kunskap och inspiration som verkligen gör skillnad i längden. Självklart kommer alla få ut något av veckan. Alla kommer åka hem precis så trötta som de förväntat sig att bli.

Det går att boka enbart cykelläger eller löparläger för den som inte vill träna alla tre grenar.

Triathlonläger Sälen

Senare under sommaren anordnar jag och Ida ett triathlonläger i Sälen. Mellan den 11-14 juli bor vi i lägenheter i Stöten med frukostar/middagar, lagade av min favoritkock, serverade i områdets matsal. Vi kommer att simma, cykla och springa. Detta blir ett utmanande läger för samtliga, både rent fysiskt och rent tekniskt. Fokus ligger framförallt på cykelmomentet. Lägg därtill tips för snabba växlingar, råd om material, träningstävlingar och fantastisk mat. Stöten är mycket fint under sommaren. Jag kommer själv spendera en vecka där innan lägret samt en vecka där efter lägret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.