Det är skillnad på en 25 meter lång bassäng och en olympisk 50 meter lång bassäng. Men framförallt är det skillnad på en triathlet som simmat 30 pass på 35 dagar och en triathlet som simmat 3,5 pass på 30 dagar. Jag kände mig inte som en haj på jakt efter surfare när jag vevade i bassängen idag. Det gick smärtsamt långsamt. Men vad gör det. Jag är igång igen.

Innan simpasset hade jag kört löpintervaller med klass 5b i Ryahallen. Förmodligen hade de bokat hallen för att dansa bugg. Det fanns plats för mig. Jag tyckte det var bäst att inte fråga utan istället försöka få mina intervaller att likna en del av inredningen. Lyckligtvis blev jag varken utslängd eller utskälld. De gjorde tummen upp åt mig. De som respekterar mig respekterar jag tillbaks. Därför undvek jag att kräkas i soptunnan på deras ”planhalva”.
Mina löpintervaller var följande:

15 min uppv. med teknikövningar och fartökningar

4×1 km starttid 7 min (det innebär att jag sprang 3:20 och vilade 3:40.)

Min puls var skyhög och farten var förhållandevis låg. Det jag ville få ut av passet var ökad syreupptagningsförmåga och ökad fart. När jag orkar hålla 3min/km kommer jag att öka till 1500 meter per intervall. Då får jag bättre effekt.

På nyårsafton ska jag köra en löptävling på 10 km. Antingen i Göteborg eller också i Malmö. Kanske eventuellt i Stockholm. Jag har som mål att springa under 33 min. Det borde jag greja, även om jag inte hunnit löpträna mer än 3 veckor efter min återhämtningsperiod. Mitt absolut viktigaste mål är att jag ska springa dubbelt så snabbt som Ida. Förhoppningsvis klarar jag inte det. Men om hon har en riktigt dålig dag, känner sig omotiverad och kanske stannar för att vila, kan jag klara det.

Borås Simarena

 Borås Simarena

Borås Simarena Öppettider

Öppetider för Borås Simarena under jul/nyår

Och förresten… I fredags råkade jag ut för det här i simhallen i Helsingborg:

(Klippt från min Facebooksida)

”Jag har precis kommit hem från ett simpass i Helsingborg. För första gången sedan mellanstadiet blev jag retad av någon som menade illa. 
Det var en övernärd medelålders man som simmade bröstsim (eller något åt det hållet) på crawl-banan. Efter att jag delat banan med den mycket breda och vilt flaxande mannen under mitt insim, upptäckte jag att alla på motionsbanorna gått hem förutom två personer.

 Då frågade jag herren bredvid mig, lugnt och mycket ödmjukt, om inte han kunde simma på någon av de lediga motionsbanorna. Han svarade då irriterat att jag minsann själv kunde simma på någon av de banorna. Jag var inte särskilt snabb och herren ifråga simmade faktiskt crawl var sjunde längd.
Trots hans nekande bytte han muttrande bana. 

Därefter började han håna mig. Jag simmade för långsamt, vilade för mycket och sedan, när jag simmat klart efter 40 min, hade jag simmat alldeles för lite. ”Va!? Är du redan klar??” skrek han efter mig i simhallen. 

Tilläggas bör att han själv skulle simma 60 längder (1,5km) och vid tillfället när jag började berättade han att han simmat 25 längder. ”Efter 30 går det av sig självt”, sa han. När jag gick, efter 35 min och 1,8km, hade han 28 längder kvar. 

Nu var jag hela tiden snäll och trevlig mot simhallsherren. Undrar vad han gjort om jag var lika otrevlig tillbaka. Jag kanske ska testa det imorgon.”

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.