Förra lördagen landade jag på Mallorca. Som vanligt är det som att få en hög med cement över sig i form av problem. En vecka och en dag senare är dock allt löst. Jag har kunnat följa mitt schema nästan exakt under veckan. I måndags missade jag simpasset eftersom mitt årskort gått ut och jag var tvungen att åka till Calvia för att ordna det. Den proceduren tog 2,5h. Och då gick det dubbelt så snabbt jämfört med förra året.
Det största problemet har varit internetuppkopplingen. Den tog några dagar att få tillbaka. Efter fyra besök hos Vodafone och fem telefonsamtal var det någon som till slut aktiverade det.

Rent träningsmässigt ligger jag bra till. Det är tidigt på året och jag är i halvdålig form. Precis som jag ska vara. Jag väger dock 72,5 kg och springer redan bättre än jag gjort under hela förra året. Även simningen går fint. Jag simmar längre pass numera. Inte för att jaga kilometer utan för att jag orkar hålla bra kvalité under längre distanser.

Resten kommer i punktform.

  • Ida och jag har styrketränat samtidigt och då även värmt upp samtidigt. Jag sprang 5 min på löpband och Ida cyklade 5 min på spinningcykel. Vi kom båda 1,3 km under fem minuter.
  • Jag har en ny simkompis. Vincent 74 år. Han har lovat att vara med på mina morgonpass varje dag. Efter att han såg min Garminklocka lovade han att skaffa en likadan. Den kommer passa bra till hans övriga utrustning i form av en badmössa med motivet Che Guevara, ett par högteknologiska undervattenshörlurar samt ett par stora simglasögon med spegelglas.
  • Vi har låst ute oss en gång och blev tvungna att åka in till Palma sent på kvällen för att kunna ringa mäklaren här i byn som har extranycklarna.
  • Bilen startade inte när vi skulle åka från flygplatsen. Batteriet var slut. Lätt ordnat visserligen. Därefter tog vi ett varv i bilen runt ön för att ladda batteriet. Saker som i första tanken kan verka negativa kan i andra tanken bli positiva.
  • Jag och Ida var hos en bonde i Calvia och köpte ved till den öppna spisen. Han tyckte att jag kunde bära veden själv. Men när Ida skulle ta den andra säcken vägrade han låta henne bära den. Hon var en kvinna. De lyfter inte ved. Inte hos bonden i Calvia i alla fall. Tilläggas bör att han var runt 75 år och mycket väluppfostrad i sin tids normer.
Eroski Polo Ferarri
Bilen startade inte
Soller centrum med sin aktiva spårvagn
Sollers räls för sina spårvagnar som fortfarande är i bruk
Marknad i Soller centrum
Soller centrum
Apelsiner är finkultur i Soller på Mallorca. Förutom sedvanliga vinprovningar erbjuds här juiceprovningar
Min mat till vänster, kyckling med Apelsinsås
Underbart vackra Soller på Mallorca
Vår i Soller
Apelsinträd på Mallorca
Apelsinträd i Deia
Mallorca 2 2013
Får på vägen mellan Deia och Valdemossa

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

One Comment

  • Du tog ju fel bil ju, den till vänster var väl din??!
    (Cykelskorna passade perfekt förövrigt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.