Här på Mallorca avslutade de mest enträgna triathleterna sin säsong dagen innan julafton. Nästa säsong startar på söndag. Vissa har redan tjuvstartat med några duathlontävlingar i terräng. ”Duathlon Cross”. Till helgens tävling är antalet startande begränsat till 150 pers. Vi var 200 st när anmälan stängde.
Förra året hade den 37 deltagaren, efter första löpsträckan, snittat strax över 4 min per kilometer. Det är alltså bra bredd på motståndet även om jag självklart kommer vara i den absoluta täten.

För min del är det en träningstävling. När jag står på startlinjen har jag tränat ordentligt i nästan två veckor. Det bör räcka för att hålla 3:20min/km på båda löpsträckorna samt hålla jämt tempo med övriga under cykelsträckan.

Distanserna är lite hokus pokus. Den inledande löpsträckan är på 5.6 km, cykelsträckan är 31 km och den avslutande löpningen är 3 km. Antagligen har de bara hittat en lämplig bana utan att bry sig om exakta sträckor. Det är precis så enkelt det ska vara. Att jämföra tider från bana till bana blir ändå aldrig bra.

Mina chanser att komma till start överhuvudtaget och sedan lyckas ta mig igenom är inte lysande. Arrangörerna är katalaner och pratar samt skriver på katalanska. Spanska och katalanska är två helt olika språk. Om de känner för att vara internationella kanske de pratar lite spanska. Engelska kan jag glömma. Jag får helt enkelt följa efter de andra och hoppas på varvbanor.

Planschen nedan är kanske inte direkt överdesignad. De har däremot otaligt många sponsorer. Jag älskar deras kultur och hur viktig idrotten är för dem.

Duathlon Artà, Mallorca
Duathlon Artà, Mallorca

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.