Idag och imorgon är det dags för mina första fystester. Till att börja med kommer jag idag att simma 400 meter i 25m-bassäng. Imorgon springer jag 3000 meter på bana eller flack mark. Jag har ännu inte bestämt mig än vilket underlag som ger bäst referens.

Tiderna jag förväntar mig är 5:40 min på simtestet och 9:30 min på löptestet. Allt under det är bra. Visserligen sprang jag snabbare i helgen men rent mentalt kan jag inte belasta mig så hårt imorgon. Tror jag inte.
Simningen har mest bestått av ”teknik” under de senaste två veckorna. Innan jag ser något resultat av teknikträningen bör jag köra intensiva intervaller med hög fart.

Jag kommer hädanefter få hjälp med min kost och träning av min vän Simon Gustavsson. Han är en av de få personer jag har förtroende för. Det är även till Simon jag skickar mina förfrågningar från nya klienter då jag själv är fullbokad. Simon kommer självfallet inte helt och hållet styra över min träning. Han blir mitt bollplank. Tillsammans diskuterar vi fram vilka förändringar som är lämpligast. Träningsschemat är ännu inte klart men vi kommer att göra tydligare periodiseringar med intensivare träningsperioder varvat av lättare återhämtningsperioder. Vänta och se.

Mina mål för testerna under 2013 är att komma under 5 min i simning och under 9 min i löpning. Jag tävlar visserligen långt längre än de tiderna men jag ser ändå värdet i att vara snabb för att kunna prestera ”nästan lika snabbt” länge.

Tidigare personbästa:

400m 5:45 min, 2012

3km 9:25 min, 2006?

Rekorden slogs under mer eller mindre organiserade former. Jag har aldrig gett dem en chans utan alltid hamnat i oflyt på grund av skador eller tävlingar.

Löpning Mallorca
Mitt nya smultronställe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.