Idag och igår (fre/tors) har jag gjort tester. Visserligen har jag redan vunnit en tävling. Men jag är ändå i dålig form då jag precis startat med träningen inför säsongen 2013. Min första riktiga träningsdag var den 14 januari.
Testerna använder jag som referens på hur jag utvecklas under träningen. Just nu passar testerna bättre än vanligt in i träningen då jag fokuserar mycket på fart och syreupptag.

Simtest 400 m

  1. 1:13:3 min
  2. 1:22:9 min
  3. ca 1:29 min
  4. ca 1:24:8 min

Totalt 5:30:0 min
Tidigare personbästa 05:45:6 min

Att min första hundring är så mycket snabbare än de övriga beror på att jag startade från en startpall. Annars höll jag jämnt tempo. Under dentredje hundringen, som gick långsammast, missade jag en voltvändning och tappade flera värdefulla sekunder.
Efter passet var jag inte särskilt trött. Jag kunde inte ta ut mig helt och hållet eftersom jag tränat för lite simning med hög intensitet. Med mer intensitet i min träning kommer jag att simma betydligt snabbare.
Detta testet gjorde mig säker på att klara min måltid på sub 5 min innan min måltävling i maj. Om jag fixar det kommer jag inte att tappa mycket under simmomentet.

Simning Calvia simhall Andreas Lindén

Simtest 400 meter

Simtest 400m Calvia

 

Löptest 3 km

  1. 2:56 min
  2. 3:10 min
  3. 3:14 min

Totalt 9:20 min
Tidigare personbästa 9:25 min

Den första kilometern sprang jag snabbare än vad jag gjort under mina 1km-intervaller förra året. Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna hålla det tempot i 2km och sedan överleva den sista kilometern utan att tappa särskilt många sekunder. Det var trist men inte oväntat att jag inte skulle lyckas. Jag behöver mer löpträning innan jag klarar det. Jag hade dock förväntat mig en tid på 9:30. Därför var detta bra.
Att jag förbättrat mig utan särskilt mycket löpträning beror förmodligen på min viktnedgång. Jag väger 71,0 kg idag. Förra säsongen låg jag mellan 74-78 kg.
Även detta testet gjorde mig säker på att klara min måltid, sub 9 min, innan min måltävling i maj. Lyckas jag med det är jag riktigt snabb. Uthållig är jag sedan tidigare.

Löptest 3km Magaluf

Löptest Magaluf Arena

Löptest Magaluf 3000 meter februari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.