En helhet består av detaljer. En bra helhet utgörs av bra detaljer. En perfekt helhet utgörs av perfekta detaljer. Anledningen att ingen kan kalla sig perfekt är för att detaljerna är oändliga och i ständigt behov av förbättring. Däremot anser jag att någon som strävar efter perfektion i sig själv med ett högt och ärligt perspektiv utan yttre inblandning är perfekt.

Det är detta jag försöker skapa rent idrottsmässigt. Tusentals detaljer ska ska göra mig till en bättre helhet. Jag kommer inte gå in på alla små detaljer. Det jag kan göra är att förklara detaljerade helheter.

Statistik och resultatbaserad träning är min första stora förändring.

Tidigare har jag tränat bra. Jag har haft många detaljer som kretsat mellan uselt till utmärkt. Snittet och resultatet har blivit bra. Något som legat närmre uselt än utmärkt är resultat och referensbaserad träning. Jag har tränat och tagit för givet att utvecklingen kommer parallellt med intensiteten. Visst har resultaten kommit men inte snabbt nog och inte i den volym jag haft potential till.
Problemet är att jag inte kunnat mäta mina framsteg från pass till pass. Jag har inte haft någon annan måttstock för träningen än min egen upplevda belastningsnivå. För att kunna mäta utvecklingen på ett bättre sätt ser mina pass likadana ut. Mina 4min-intervaller kör jag i samma backe på cykeln eller på bana vid löpning. Simningen körs i bassäng vilket ger ett bra referensmöjligheter. Jag mäter mina tider på 100 meter.

Med hjälp av statistiken får jag hela tiden färska uppdateringar på att jag utvecklas. Jag vet att jag är på väg åt rätt håll. Dessutom har jag alltid tider att tävla mot. Jag tränar aldrig med någon annan. Rent socialt är det negativt. Men träningsmässigt är det positivt. Om någon vill vara med går det alldeles utmärkt att haka på mig, under förutsättning att vi gör exakt det som jag vill göra.

Jag vet att jag blir bättre.

 

Simtest 400 meter

 

Januari månads simtest på 400m. Nästa test kör jag nästa vecka. Mitt mål är sub 5 min, 30 sek snabbare än sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.