Efter helgens tävling är jag rejält sliten i benen. Jag märker tydligt att jag tappade löptekniken under den avslutande löpsträckan. Den enkla orsaken är att jag cyklade för hårt på slutet. Den enkla lösningen är aktiv vila.

Denna helg skulle det egentligen gått en tävling på den östra sidan av ön. Tyvärr blev den uppskjuten till den 24 mars vilket gjorde att jag var tvungen att ställa in den. Nu har jag dessbättre planerat om lite så att jag kan vara med ändå. Det är jag riktigt glad över. Troligtvis blir motståndet lika bra som alltid. Banan verkar dock mycket tuffare än tidigare. Vi cyklar 4 varv på en bana som innehåller en backe på 2km med 3,5% snittlutning. Eventuellt räcker det för att jag ska kunna lämna mina konkurrenter bakom mig på cykeln och sedan hålla undan.
Distanserna för tävlingen är 8 km löp, 32 km cykel, 4 km löp. Jag släpper inte iväg någon på första löpningen den här gången. Varken som ett taktiskt drag eller för ett träningsgynnande syfte.

Löptest 3km Magaluf

Träning v. 11

Mån FM: Vila
Mån EM: Vila

Tis FM: Simning 1000m teknik + 5x200m lätt i 25m bassäng
Tis EM: Vila

Ons FM: 4×4 min löpband, 18km/h, 4% motlut
Ons EM: Simning 5x300m medelhårt i 50m-bassäng

Tors FM: Cykel (triathlon) Alcudia-banan, lugnt tempo 2/3-dels varv, (allt utom backen) + lätt löpning på banans inledande och avslutande 2km
Tors EM: Vila

Fre FM: Simning 5x300m i tävlingsfart i 50m-bassäng
Fre EM: vila

Lör FM: Cykeldistans (triathloncykel i 1 varv) 130km, 1,5 varv på banan i Alcudia.
Lör EM: vila

Sön FM: 5x300m i tävlingsfart i 50m-bassäng + löp 10min lätt/10min tävlingsfart/10min lätt
Sön EM: vila

Träning v. 12

Mån FM: löpning 4×4 min löpband, 15,5km/h 8%
Mån EM: cykling 6×3 min backintervaller (triathloncykel)

Tis FM: löpning 4×4 min löpband, 15,5km/h 8%
Tis EM: Simning teknik 1000m 5x100m tävlingsfart med mycket vila i 25m-bassäng. Upprätthålla snabbhet utan att påverka övrig träning

Ons FM: Cykel (triathlon) återhämtning 2h, Alcudia, nästan ett varv på banan (allt utom backen)
Ons EM: Vila/naprapat

Tors FM: Simning, samma som tisdag + Minitävling 2,5km löp, 10km cykel, 1km löp i Magaluf friidrott
Tors EM: Vila

Fre FM: Vila
Fre EM: Vila

Lör FM: Simning 1000m teknik, 1x500m tävlingsfart i 50m-bassäng
Lör EM: Cykel återhämtning 3h (linjecykel) (coaching)

Sön FM: Tävling, Duathlon Cala Ratjada, 8km löp, 32km cykel, 4km löp
Sön EM: Cykling återhämtning 2h (coaching)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • Det känns som att du tar det lite lugnare med de högintensiva passen nu och lite mer långa pass. Har jag uppfattat det rätt? Vad är i så fall tanken bakom det?

  • Det stämmer. Jag träner mer tävlingsspecifikt inför Portocolom International Triathlon som går den 7 april. Många olika faktorer spelar in när det kommer till tävlingsresultat. Man blir bra på det man tränar. Men för att bli mer än bra krävs fördelning och fokusering på de olika faktorerna.
    Enkelt uttryckt tränar jag för att få de olika faktorerna att arbeta samman till de viktiga tävlingarna under våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.