Igår blev jag inbjuden till presskonferensen inför Portocolom International Triathlon. Efter att jag fått inbjudan lite sent kom jag fram till Portocolom lite sent. Det är 70 mins enkel resa med bil till tävlingsområdet. Fem minuter för sent kastade jag av Ida i farten som rusade iväg till informationen för att höra var presskonferensen skulle äga rum. ”Här” svarade de och Ida rusade till bilen och hämtade mig. När jag var på plats letade jag upp en av arrangörerna och frågade var presskonferensen hölls. ”Här och nu. Om en halvtimme.” Efter en halvtimme dök det upp några journalister och efter ytterligare en kvart var nästan alla samlade. Spanien är fantastiskt.

Jag förstod inte riktigt vad någon sa då informationen var mestadels på katalanska. Ingen förstod nog heller vad jag sa eftersom jag svarade på engelska.

Tävlingen verkar bli riktigt intressant. 500 startande varav merparten som alltid är motionärer. I elitfältet finns det några riktigt bra konkurrenter. Jag tror att tysken Andreas Dreiz blir tuffast. Han blev fyra här förra året och avslutade säsongen med en halv IM i Zell am See på 3:51 h.
Jag är favorit till att vinna tävlingen. Inte bara i min egen värld utan även i andras verklighet. Får jag bara allt att stämma bör jag kunna leva upp till de förväntningarna. Jag har fördelen av att jaga. Det ska bli roligt.

Följ tävlingen på twitter: @lindenandreas

Presskonferens Portocolom
Presskonferens Portocolom
Presskonferens Portocolom
Presskonferens Portocolom

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.