Idag har jag slutfört min första Ironmantävling. Jag har bara gjort ett tidigare försök, IM 70.3 på Lanzarote 2012. Då var jag dock sjuk men valde dumt nog att starta för att sedan bryta. Dagens tävling hade jag laddat mentalt för i 15 månader. Innan denna våren tänkte jag om. Jag och Ida valde att tacka ja till mer jobb än vad som varit optimalt. Det var ett medvetet val för att finansiera resten av säsongen. Nu har vi jobbat klart med denna vårens läger. Mallorca 70.3 gick prick 3 min långsammare än vad jag hoppats på från början.

IM_alcudia_swimstart

Totaltid – 4:18:00

Simning 1,9 km – 27:44 (1:27 min/km)

Cykling  90 km – 2:24:50 (37,33 km/h)

Löpning 21,1 km – 1:20:17 (3:48 min/km)

Min tid räckte till en 35e-plats i det löjligt bra proffsfältet på 63 man. Det var riktigt kul att tävla mot de allra bästa. För på dagens tävling kändes det som att det inte var så många som saknades av de allra bästa. Eneko Llanos segrade före Bart Aernouts och Andreas Raelert. Han avslutade dagens tävling med en halvmara på 1:08:41.
Michael Göhner, en av favoriterna i dagens tävling, förbättrade sin fjolårstid med några minuter men blev 22a istället för 2a som förra året. Det var varmare förra året, men vinden blåste mer fördelaktigt. På fjolårets upplaga var det 3 man inom 15 min i täten. I år var det 19 man inom 15 min i täten. Troligtvis får jag inte så här bra motstånd igen i år. Kanske inte ens på EM. Det var fantastiskt att få tävla idag.

Jag är verkligen nöjd med dagens insats. Med tanke på att mina förberedelser har haltat var detta ett bra resultat. Till följd av allt arbete har jag fått ändra lite i träningsplaneringen. Jag har inte missat särskilt mycket träning. Däremot har jag missat väldigt mycket återhämtning. Jag var bättre på förra veckans träning än vad jag var idag. Det är också till följd av allt jobb som bloggen blivit lidande. Jag trodde förra veckan att jag skulle få mer tid över, men det blev tvärtom.

Under simningen hittade jag ingen rytm. Jag har tränat för att hålla 1:20 min/km men hade idag inte en chans att klara det. Mitt mål är att komma i så bra simform att jag kan hålla den farten i Zurich.

På cykeln snittade jag 292 watt. Det var endast 5 watt mer än vad jag gjorde under förra veckans träning utan avstängda vägar. Framförallt orkade jag inte hålla 360 watt i snitt uppför backen som jag planerat. Istället snittade jag 330 watt. Jag har tränat för att kunna hålla 300 watt i snitt på plant underlag med en pik på 350 watt i 15-30 min.
Utförskörningen nedför backen är jag riktigt nöjd med. I Portocolom i april körde jag riktigt dåligt utför. Idag flög jag nedför backen och kände mig ändå trygg i kurvorna. Mina nya däck från A. Dugast är det överlägset bästa jag någonsin kört på.

Löpningen gick bra. 1:20 är jag nöjd med. Jag öppnade lugnt och ökade sedan farten successivt. Min energi tog slut precis på mållinjen. Jag inledde med 3:55 min/km och avslutade med 3:40 min/km.  Den avslutande farten är den jag ska hålla hela vägen i fortsättningen.

IM_alcudia_langning

 

IM_alcudia_finish

 

IM_alcudia_finish2

Kort och gott är jag nöjd. Jag borde gjort samtliga grenar lite snabbare. Min första halv IM på 4:18 med 1000 höjdmeter på cykeln är bra. Och jag har så många år på mig att plocka tid. Nu ska jag se till att hitta superformen till IM 70.3 Zurich och IM 70.3 Berlin.

IM_alcudia_puss

Bäst av allt var all support jag fick idag. Inte bara från Ida och min syster, Ann-Sofie. Jag har aldrig haft så här många som hejat på mig någon gång. Alcudia är mer eller mindre en svensk koloni. Tack till er alla för ert stöd. Det hjälpte mig att hålla tempot när det gick som tyngst!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.