Under våren har arbetet sprungit ifrån mig och Ida. Vi tackade ja till många uppdrag i vintras, då vi var oroliga för vår ekonomi. I december/januari satt vi i en position där vi aldrig mer vill hamna. Flera veckor i rad åt vi pytt i panna, ”kött”-bullar och andra superbilliga skräpvaror. Orsaken till det var i grunden två stora missuppfattningar. Den ena missuppfattningen var mitt fel. Men den andra missuppfattningen låg inte i våra händer.

Efter en vår med mycket jobb har vi vänt allt. Men vi vill inte hamna där igen. Jobbet tog inte alltför mycket tid från min träning. Det jag tvingats hoppa över är några få pass samt styrketräning och återhämtningspass. Framförallt har arbetet skurit ned på min återhämtning och sömn vilket i sin tur sänkt intensiteten och effekten.

Under de mest intensiva arbetsveckorna har jag fått ihop 100 timmars arbete. Uppstigning tidigt, sedan arbete med matpauser (ofta i samband med arbete) och sedan direkt från datorn till kudden på kvällen. Socialt liv och annat har fått stå åt sidan. Likadant med många andra saker. Min blogg, som jag egentligen prioriterar högt, har jag fått välja bort. Mailkorgen har blivit överfull. Jag har gått in och läst mina mail. Om något verkar vara direkt akut och livsviktigt har jag svarat. I annat fall har jag bara markerat det som oläst.

Målet framöver är att någon gång lyckas att få ned arbetstiden till 30%. Och då menar jag inte 30% av den tid vi har jobbat under våren. Utan 30% av en vanlig heltidsanställning. Det innebär 2-3 timmars effektivt arbete om dagen. Vi vet hur vi ska göra. De projekt vi dragit igång går bra. Vi måste bara välja DET som går bäst och som vi trivs bäst med. Nu är allt alldeles för spretigt för att kunna göras tidseffektivt. Vi vill vara lyckliga och trygga. I fortsättningen ska vi inte lyfta ett finger för att få in mer pengar än vi behöver.

Andreas Ida

Jag ber om ursäkt till er vars mail jag inte svarat på. Även om jag känslomässigt skulle vilja kommer jag inte att svara på alla. Det skulle ta mig många timmar. I fortsättningen kommer jag att svara på frågor i kommentarsfältet på blogg. Mailen tar jag när jag hinner. Jag har nått brytpunkten där jag får fler mail än jag hinner svara på.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.