Någon gång vill jag göra en Sub-8h Ironman, 3,8 km sim, 180 km cykel, 42 km löpning. Det ligger dock många år framåt i tiden. Innan dess har jag som mål att gå i mål under 4 timmar på en halv Ironman. Sub-4 är något jag ska försöka klara redan i år. Det blir svårt som tusan. Men det värsta som kan hända är att jag inte lyckas. Om jag inte lyckas är det inte värre än att jag får försöka igen året efter. Eller året efter det.

IM Mallorca 70.3 var alldeles för tuff för att jag skulle klara mitt mål under 4 timmar. Jag gick i mål på 4:18. Tre minuter sämre än jag hade hoppats på tidigare under våren. Med bättre form och full fokus bör jag kunna göra kommande tävlingar snabbare. Nästa tävling är i Zurich. Efter en matematisk förmiddag har jag räknat ut att min tid i helgen bör motsvara ca 4:05 i Zurich (baserat på förra årets deltagare och tidsdifferenser i de båda loppen). Med bättre form bör jag kunna komma ner mot 4h. Frågan är bara om jag lyckas komma under den magiska gränsen trots de 700 höjdmeterna.

Två veckor efter tävlingen i Zurich tävlar jag i Berlin halv IM. Banan där är pannkaksplatt både för cykel och löp. Dessutom verkar vinden vara överkomlig eftersom tävlingen går i staden. Utmaningen blir alla kurvor och vändpunkter på banan. Lyckas jag inte i Zurich så är Berlin en betydligt bättre möjlighet.

Så här skulle rimligen en Sub-4 HIM se ut för mig:

  • 0:25 – Simning
  •  2:13 – cykel
  • 1:18 – löpning
  • 0:03 – total växlingstid

Total tid – 3:59

Under hösten har jag ingen planerad möjlighet att klara målet på 4 timmar. Banorna är alldeles för tuffa. Det är ännu inte planerat, men det är inte uteslutet att jag åker till Miami i slutet av oktober och kör en riktigt snabb halv-Ironman där. Har jag inte lyckats tidigare lär jag lyckas där.

Men som sagt. Går det inte i år så går det nästa år. Eller året efter. Etc.

andreas_roadbike_lanzarote3

IM 70.3 Lanzarote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.