Idag körde jag min första tävling på svensk mark. Det var en träningstävling för mig men jag presterar alltid nästan lika bra på träningstävlingar som på huvudtävlingar. Startfältet var stort och som vanligt pyramidliknande när det kom till potential. Mina två största konkurrenter på pappret var  Richard Carlsson och Magnus Magnoy. De båda tog 2a och 3e plats i nämnd ordning.

Min simning var bättre än jag hade förväntat mig. Jag hade ställt mig längst fram bland triathleterna på stranden med lite lät ångest inför att bli översimmad. Istället ledde jag halva simningen och kom in i växlingsområdet som 2a. Jag simmade bra men tappade lite fokus efter halva sträckan vilket gav mig två misstag under simningen. Eftersom jag inte såg någon vid sidorna av mig trodde jag att jag missat en boj och började se mig omkring. Då blev jag ikappsimmad. Det första misstaget gjorde jag redan vid den första bojen. Den var fäst i ett ankare med lite väl långt rep som jag fastnade i för någon sekund och tappade rytm.
Simningen skulle vara ett tiotal meter för kort. Dock löste jag nog det bra när jag tagit riktning mot Tyskland. Tiden är lite oklar. Men jag sprang in i växlingsområdet efter 5:26 min. Tror jag.

På cykeln snittade jag 43 km/h. Med 6 vändpunkter var det en bra hastighet. Jag hade dock bara 332 watt i ”normalwatt” (NP). Det är samma siffra som jag håller över 90 km i en halv IM. För att inte bryta ihop bör jag pressa upp kraften under söndagens tävling. Jag får inte fastna i en lunkande och trygg rytm. Efter år som cyklist är jag allergisk mot monotomt tänkande och presterande cyklister/triathleter. En enda växel fungerar bra för motionärer, men elit och proffs måste kunna reglera belastningen beroende på distans och tävlingsutveckling. På en sådan här tävling ska jag hålla över 360 watt. Minst.

Löpningen gick kontrollerat och snabbt. Jag sprang 4,2 km på 14:23 min. I början höll jag ett behagligt tempo. Efter halva löpningen ökade jag och sprang kring 3:20 min/km. Jag hade bra kontroll och såg till att ha en fartreserv ifall tävlingen skulle kräva det. Istället för att springa några sekunder snabbare under tävlingen valde jag att springa 4 km extra i tävlingsfart efter segerintervjun.

 

tbgtri7_sim tbgtri5

tbgtri1 tbgtri2 tbgtri3 tbgtri4 tbgtri6

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.