Förra helgen tävlade jag i Zürich. Inledande simningen hade ersatts av löpning pga iskallt vatten (9 grader). Efter den första löpningen på 5 km växlade jag ut som 6e man, 30 sek efter täten. Under det inledande varvet höll jag igen något på tempot. Jag cyklade ikapp en sydafrikan och en italienare men blev ifattkörd av Axel Zeebroek. Efter 35 km låg jag 5a, hade mycket energi kvar och var laddad för ett sista cykelvarv samt mitt livs löpavslut.
När jag kommit ner för backen, till sjön, blev jag stoppad av en polis. Först blev jag förbannad. Jag fick för mig att jag blivit bestraffad för drafting. Uppför backen låg jag direkt bakom Zeebroek. Men då var det över 10% lutning. Innan jag hann fråga vad han sysslade med fick jag syn på rasmassorna framför mig. Träd, stenbumlingar och några ton jord/grus låg femtio meter framför mig på vägen. Bilden på slowtwitch som finns i länken är tagen från motsatt håll gentemot vad jag kom ifrån. Om jag varit en minut snabbare hade jag hamnat mitt i raset. Zeebroek måste tvingats bromsa någorlunda tvärt. Han låg några hundra meter före mig men fastnade på samma sida vägen som jag.

Att ställa in simningen var vettigt. Att ställa in tävlingen var också vettigt. Men vad som skedde därefter är märkligt. Proffsen tilldelades inga kvalpoäng och inte en krona i prispengar delades ut. Tävlingsledningen lovade att vi skulle bli informerade via mail om vad som sker med prispengar och kvalpoäng. I torsdags fick jag ett mail om att kvalpoängen utökats för SÖNDAGENS tävling i Italien för att kompensera våra förlorade poäng. Jag tror inte att någon hann boka och planera om för att köra i Italien med så kort varsel.
Jag hoppades på att kvalpoängen åtminstonde skulle delas ut. De kunde tilldömt oss de placeringar vi hade när tävlingen bröts. Hur ordningen bland de 6 främsta herrar och damer såg ut visste de mycket väl. Därefter är det inte så noga då kvalpoängen är färre och prispengarna är slut.

Imorgon ska jag tävla i Sövde Triathlon. Jag vet inte vilka som är med, hur banan ser ut eller om distanserna är de jag tror. Det jag vet är att jag varit riktigt snabb de senaste dagarna.

Följ morgondagens tävling på Twitter @lindenandreas

Mitt i Borås Triathlon 2012, Andreas Lindén triathlonväxling
Mitt i Borås Triathlon 2012

Jag funderar på att ställa in Ironman 70.3 i Berlin nästa helg och istället köra Borås City Triathlon. Senare i höst åker jag i så fall och tävlar i Ironman 70.3 Taiwan. Där har jag möjlighet att plocka kvalpoäng till VM 2014. I år är det kört. Mina chanser var otroligt små, i princip obefintliga. Jag hade definitivt behövt poängen från Zürich plus ytterligare två ”mitt livs tävling”. Men 2014 kan jag klara det. Eller 2015. Eller 2016. Det spelar ingen större roll. Jag vet att jag kommer att lyckas. Efter 2016 har jag fortfarande 13 år på mig att nå mitt mål.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.